Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Focus 1.6 Benzin váltásná...

Ford Focus 1.6 Benzin váltásnál olyan, mintha a gázt és a kuplongot egyszerre nyomnám. Normális ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nem rég kb. egy hónapja vettem egy 1.6 benzin Ford Focust 2003-bol :D Jó autó, nagyon szeretem, termsézetesen átnézettem szerelővel, fulll full extra, minden is van benne 2 év műszaki, elottem lévo tulaja is igényes volt. Alapjarat nyormalis, vss jeladoval sincs probléma. Azomban amikor valtok pl 1bol 2-be 2-3 ba akkor gazrol lab le kuplung benyom és tolom a kart felfelé ilyenkor érzem, hogy az auto olyan hangot ad, mintha a gázt is nyomnám, pedig nem nyomom aztan minden normalis mikor felengedem a kuplongot, jol gyorsul stb

Normális ez fordoknál? Mondom full extras. Versenyautókat szoktak igy hazsnalni, de ott manualisan nyomjak a gazt a kuplunggal egyutt tudomásom szerint, az én kocsimba ez is egy extra lenne?

Miért csinaja ezt? Nem zavar, ninsc baja csak furcsa. Vgay mégis?

Nagyon köszönöm a normális válaszokat!

#Ford Focus, Ford, Gáz, gázfröccs, Fóka, Fókusz, November, kávéfőző, VSS jeladó, Fókamóka #Karácsony előtt nincs lovetta a javításra
2021. nov. 7. 19:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

9. Köszönöm :D Akkor bocsi, ne haragudj, az enyém is sedan :D

Tudom, iszonyatjó csapat, benne vagyok a csoportban, de egyelőre pont nem akartam kiirni oda direkt :D :D :D

És tényleg nagyon jó autók :D Imádom :D

2021. nov. 7. 22:11
 12/18 anonim ***** válasza:
Szerintem bátran írd ki. Akár videót is csinálj... Úgy jobban tudják talán. :) Várom a posztot. Kapsz rá 1 szívet. 😎💓😁 Csak a fóka
2021. nov. 7. 23:03
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfontolom :D Csak a Fóka :D Igy van, ma is 3 jött velem szembe az utón egy kanyarban :D
2021. nov. 8. 01:14
 14/18 anonim ***** válasza:
Na már csak azt nem értem,h miért lett lepontozva a válaszom. Nekem is 1.6b focusom van, és nálam nem ad ki olyan hangot váltásnál, amit a kérdező leírt ... Olyan nagy bűn,h ezt lemertem írni??
2021. nov. 8. 06:06
 15/18 anonim ***** válasza:
8%

#14 Azért, mert a válaszod nem segíti a kérdezőt.

Az elektromos gázpedállal rendelkező Focusok mind ilyenek, kész. Pont, ahogy az Mk2 Focus, az Mk5 Fiesta és a Fusion is (meg még talán ennél újabbak is, ebben hirtelen nem vagyok biztos). Ez egy tény. Gyárilag úgy van felprogramozva az ECU, hogy gázelvételnél rövid ideig megtartja a fordulatszámot. Szóval amikor te azt mondod, hogy "a tiéd nem ilyen", akkor a kérdező azt hiheti, hogy az övé lehet rossz. Tehát, a te válaszod félrevezető. Ezért pontoztam le. Dehát te csak leírtad a tapasztalatodat, de kit érdekel a te tapasztalatod (már ne haragudj), ha semmi köze a kérdéshez? Én sem írom le az F Astrám alapjáratingadozással kapcsolatos tapasztalatomat, hiszen semmi köze a témához.

Hogy tiéd miért nem ilyen? Három opció lehetséges:

1. Mechanikus a gázpedálod. Az első generációs Focusban még nem volt alap felszereltség az elektromos gázpedál. A tiéd bizonyára mechanikus, ami nyilván nem csinálja azt, mint a kérdezőé, hiszen ahhoz elektromosan vezérelt fojtószelep szükséges, nem pedig bowdenes.

2. Esetleg hibás a fojtószelepállás érzékelőd, emiatt nem tudja szabályozni azt és emiatt nem csinál úgy a te autód, mint a kérdezőé.

3. Ki lett ütve egy korábbi tulaj által az ECU-ból ez a funkció. Erre minimális esélyt látok, de elméletileg ez is lehetséges.

Egy szó mint száz: ez NEM hiba.

2021. nov. 8. 06:33
 16/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ. Én senkit nem pontoztam le, pláne márkatársakat nem :D Értékelem, hogy vettétek a fáradtságot és válaszoltatok. :)

Ami az autómat illeti, kérdés szempontjából igyekeztem egyértelműen leírni, Hogy az én autómban (akkor most már mint tudjuk elektromos Gázpedál) okoz egy olyan jelenséget amit én még nem tapasztaltam, vezettem már néhány Fordot te egyik autóban sem tapasztaltam ilyet. Ezért gondoltam hogy az én autómban hiba lehetséges, főleg miután olvastam a válaszod Kedves 1. , nem értettem hogy lehet hiba mikor át volt nézetbe az autó gyakorlatilag gyári állapotú ritkaságot sikerült kifognom, sokba került de egyelőre nem nagyon akarok rá költeni nyilván olaj csere stb. de ezeken kívül... Úgyhogy már tényleg azt hittem hogy mégiscsak az én autóm rossz mivel neked is Ford od van és nálad nem produkál ilyet majdnem bejelentkeztem egy szerelőhöz. Olyanok válaszát vártam akik tapasztaltabbak Fordba hiszen az összes Fordot és nem ismerem, Olyanok válaszát vártam akik tapasztaltabbak Fordba hiszen az összes Fordot én sem ismerem, nem is tudtam hogy létezik ilyen hogy automatikus Gázpedál. Ezért tényleg félrevezető volt a válaszod hogy egyébként a tizen négyes írja mert így azt hittem hogy az én autóm a rossz :D

Ezért tényleg félrevezető volt a válaszod hogy egyébként a tizen négyes írja mert így azt hittem hogy az én autóm a rossz :D

Viszont számomra azért hasznos a te válaszod is, mivel most már látom hogy hiába szinte egy év különbség van az autók között vagy azonos évjárat még így sincs mindél ez az automatikus Gázpedál nálad azért nem produkálja ezt az autó mint nálam :D Szamomra minden válasz hasznos, a 14. Válasza viszont megnyugtatott, hogy akkor mégsem az én autóm a rossz. Természetesen neked is köszönöm a választ!

Bíztam a jó gyakoris népen, hogy itt is tudtok segíteni. Próbálok mindig normális hangvételben feltenni a kérdést van hogy egy kicsi humort is bele csempészek ezáltal engem a trollok és egyéb vicces kedvű ek messze elkerülnek szerencsére mindig kaptam választ minden kérdésemre itt :D természetesen ha olyan problémám lesz akkor azt ki fogom írni a csoportba de egyelőre nem láttam értelmét. Remélem jössz a ford találkozóra, pacsi mindenkinek!

Legyen szép napotok ;)

2021. nov. 8. 11:59
 17/18 A kérdező kommentje:
Illetve a * 15-nek külön köszönöm a válaszait.
2021. nov. 8. 12:04
 18/18 krisszalai ***** válasza:
Amúgy nem azért csinálja, hanem az emisszió miatt. Kevesebb co kerül így ki.
2022. jan. 7. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!