Ford Focus 1.6 Benzin váltásnál olyan, mintha a gázt és a kuplongot egyszerre nyomnám. Normális ez?
Sziasztok! Nem rég kb. egy hónapja vettem egy 1.6 benzin Ford Focust 2003-bol :D Jó autó, nagyon szeretem, termsézetesen átnézettem szerelővel, fulll full extra, minden is van benne 2 év műszaki, elottem lévo tulaja is igényes volt. Alapjarat nyormalis, vss jeladoval sincs probléma. Azomban amikor valtok pl 1bol 2-be 2-3 ba akkor gazrol lab le kuplung benyom és tolom a kart felfelé ilyenkor érzem, hogy az auto olyan hangot ad, mintha a gázt is nyomnám, pedig nem nyomom aztan minden normalis mikor felengedem a kuplongot, jol gyorsul stb
Normális ez fordoknál? Mondom full extras. Versenyautókat szoktak igy hazsnalni, de ott manualisan nyomjak a gazt a kuplunggal egyutt tudomásom szerint, az én kocsimba ez is egy extra lenne?
Miért csinaja ezt? Nem zavar, ninsc baja csak furcsa. Vgay mégis?
Nagyon köszönöm a normális válaszokat!
#2 Ne köszönd, hülyeséget mond.
Gyárilag ilyen, teljesen rendben van. Gázpedál elengedésénél és kuplung kinyomásnál még egy rövid ideig megtartja a fordulatszámot, épp csak addig, hogy legyen időd váltani, visszaengedni a kuplungot és visszalépni a gázra. Ez a kuplung védelmét szolgálja, mivel a motor és váltó fordulatszáma közel marad egymáshoz és kuplung ráengedésénél így kevésbé csúszik, kevésbé kopik.
Ez egy régóta ismert dolog, versenyszériákban nagyon régóta használják "rev matching" néven. Persze azt ők manuálisan csinálták (váltás közben, kinyomott kuplungnál rányomtak a gázra) és a céljuk sem a kuplungvédelem volt, hanem a gyorsaság.
" versenyszériákban nagyon régóta használják "
De ez nem verseny autó , hülyeséget írtok.
9es vagyok. Van egy nagyon jó csoport fbn. Ford focus mk1 friends hungary
Ide lépj be és tedd fel a kérdést. Focus őrültek klubja :D segítenek mindenben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!