Miért kerülnek le a gyári dísztárcsák sok év múlva az autókról?
Azt vettem észre, hogy főleg a 90-es évek beli/2000-es évek eleji autóknál már alig-alig vannak olyanok, amik a gyári dísztárcsákkal futnak. Sokszor vagy simán csak felni van, vagy másféle, boltban kapható dísztárcsa. hahun is szoktam figyelni, van amikor le is kérdezem, és sokszor azt látni, hogy 2-3-4 évvel ezelőtt még megvolt mind a 4, viszont már másféle van rajta.
Mi lehet az oka? Elhagynak egyet, és inkább kidobálják a másik 3-at is, ahelyett, hogy azt az egyet próbálnák eg pótolni pl. bontóból? Vagy más oka van a keréktárcsák leszerelésének/lecserélésének?
Parkolási hibák által sérülnek, esteleg leesnek, vagy lelopják őket.
Műanyaggal nincs feltétlenül baj, apám 30 éves autóján még a gyári van és nem tört le egyik tartó fül sem. Minőség kérdése.
Hamar eltörnek, ellopják, elhagyom.
Kb ez miatt.
Bontóban a gyári drágább mint az új tömegcikk.
Meg összességében nem is annyira érdekel,hogy rajta van vagy nincs.
A nagy kátyúk miatt is elrepednek idővel, főleg a szabadban tarott kocsiknál az UV kiszívja a műanyagot, ridegebb lesz, egy hideg napon egyszer csak elpattan a rögzítőfül, és leesik a dísztárcsa.
Meg ugye lopják is, mert a gyári az drága kics.
Én nem használok dísztárcsát, mert csak jobban berohad mögötte a felni, nem zavar a fekete lemezfelni látvanya.
Eltörik, elveszik, padkázásnál tönkremegy, lelopják stb.
Eleve nincs optikai értéke, egyik rondább, mint a másik. Azt a minimális védelmet amit a felniknek ad (elsősorban korrózió) azt meg bármelyik filléres szett is megadja
Gondolom 25-30 év alatt megpadkázzák, eltörik, lehagyják, lelopják, kirohad alóla a lemezfelni. Ha jó állapotú, megpróbálnak abból is pénzt csinálni és a következő tulaj már nem kapja meg. Számtalan oka lehet.
Ilyen korú és értékű autónál gondolom sokallják a gyári dísztárcsa árát. Inkább vesznek töredék áron univerzális kínait a teszkóban. Vagy járnak anélkül.
Sosem tetszett a dísztárcsa.
Amikor kihoztam az autót szalonból és hazaértem, az első dolgom az volt, hogy leszedtem.
Tizenéve ott állnak karcmentesen egy dobozban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!