G Astra bal első tompított világítás nem jó - mi baja lehet? Persze ünnepkor romlik el, amikor nem tudom szerelőhöz vinni...
A biztosítékokkal foglalkozni értelmetlen. Ha egy szaros 5 wattos izzó elcsapja a biztosítékot, akkor ott valami komoly baj van. A biztosíték kicserélésével semmit nem oldasz meg, kb. olyan mint nyílt combcsonttörést algopirinnel "gyógyítani". Lehet, hogy 10 percig jó, de a probléma nem szűnt meg és a tünet is hamarosan visszatér.
A vezetékszakadás valóban nem gyakori, de a foglalat/érintkezők eloxidálódása annál inkább, úgyhogy én azzal kezdenék. 10-ből 9-szer az a probléma, amikor nem az izzó a rossz.
3-as: A biztosítékokkal szerintem azért érdemes 'foglalkozni' ha nem jó valami, már jártam úgy indexxel, hogy nem volt jó egy index sem, akkor egy kilazult biztosíték volt a kiváltó ok, és elég volt kivenni-berakni. Ha meg kiég a biztosíték, legalább tudjuk hogy ott keletkezett a baj, onnét kell tovább vizsgálni mi volt a kiváltó ok. De jelen esetben én is háromszor cseréltem feleslegesen izzót, ha először ellenőrzöm a biztosítékokat/reléket, akkor hamarabb rájövök hogy mi a baj. Nem értem amúgy, hogy tud kilazulni egy ilyen masszív csatlakozó, gondolom a jó magyar utak rázkódása miatt...
Indexxel még úgy is jártam, hogy se izzócsere se biztosíték igazgatás nem használt, akkor az első lámpabúrán belül egy külön is cserélhető foglalat volt a ludas, abban belül pattant el valami kis érintkező. Nem volt drága, újan 1596 Ft volt két éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!