Automata fényszóró kapcsolónak 4 vagy 3 fokozata van? VW Golf V 2007 1.9PDTDI
Gyújtásra a nappali menetfény kapcsol fel, 2012 utáni kocsikon kötelező.
A világításkapcsoló úgy szokott lenni, hogy helyzetjelző, automata (ha gyújtáson van + sötét van), bekapcsolva.
VW-t nem ismerem. De az előző autóm egy 2005-ös (tehát korban hasonló) Opel volt. Ott is fényszenzoros volt a világítás, "Auto", "0", helyzetjelző és tompított állásokkal. A menetfény funkciót 5-féleképpen programozhattad. Nekem pl úgy volt beállítva, hogy a világításkapcsoló állásától függetlenül, gyújtásra ne csináljon semmit, járó motornál viszont azonnal kapcsolja a menetfényt. Ha a kapcsoló "Auto" állásban van, akkor ha sötétet érzékel, automatikusan átvált tompítottra.
De az 5 lehetőségben azt hiszem volt olyan is, hogy már gyújtásra felkapcsolja a tompítottat a kapcsoló állásától függetlenül. Tehát ha jól értem pont olyan, mint nálad. Én ilyesmire tippelek itt is.
Az Opelen úgy lehetett dekativálni, hogy a kapcsolót jobb szélső, majd azonnal "0" állásba fordítod. Az aktiváláshoz ugyan ezt kell megcsinálni még egyszer. Bekapcsolni, állítani az 5 variációhoz pedig diagnosztika kellett OBD-n keresztül. Nem csak a gyári műszer jó hozzá, olcsó kínai klónnal otthon is tudtad állítgatni. Lehet hogy a VW-nél is van valami ilyesmi trükk a funkció aktiválásához/deaktiválásához. Golfos fórumokon, facebook csoportokban érdeklődnék. Ott esélyes hogy valaki kapásból vágja a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!