Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes lemezfelnire váltanom,...

Érdemes lemezfelnire váltanom, hogy a gyárilag 258 lóerős autó ne tűnjön lomhának?

Figyelt kérdés

Van egy 2019-es volkswagen amarokom ami gyárilag 258 lóerős viszont sajnos eléggé nehéz is. Nem igazán voltam megelégedve a teljesítményével így kapott egy chiptuning-ot amivel 320 lóerős lett 680nm nyomatékkal de érzetre még egy b7 taxis passat is nagyobbat lép. Megmértem a mostani gyári malomkerekét, amin 255/50 r20 xl-es bridgestone gumik vannak (felni: 5x120 osztókörrel 8.0 x 20 ET 43) és mindennel együtt 34 kilót nyomnak, ami brutálisan sok, és ha hinni lehet a gyárnak, akkor abból a felni elvileg csak 16 kg. Tudom, hogy alapból nagy a súlya mivel mindenestül 2.6 tonnát nyom de az, hogy autópályán 130 km/h közeledve 13-14 liter prémium gázolajat egyen az kicsit túlzás ezzel a szettel.

Legkisebb garnitúra ami felmenne rá az 245/65 r17. Gumist kérdezve javasolta, hogy a t6 multivannak a lemezfelnijét rakjam fel mivel arra felmenne a legkisebb gumi (5x120 7x17 55 ET). Újonnan utángyártottba viszont ez sem sokkal könnyebb mivel 15 kg 1 db a lemezfelniből. Kérdésem, hogy szerintetek milyen kereket rakjak alá? Keressek gyáriba t6 felni hátha az könnyebb? Nem szeretnék 300,000-400,000 Ft-ot kiadni egy speckó alufelni garnitúrára, de nagyban könnyíteni is szeretném a rugózatlan tömeget.

2021. okt. 28. 22:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja még ami eszembe jutott a fogyasztásodról. Egy időben egy Misubishi L200-ast használtam. Alap 180 lóerő körüli motorral, csak kétkerék hajtás üzemmódban pályán 130-as tempónál ez is elkérte simán a 9 litert. Ez van nagy az autó, nehéz és a légellenállása is olyan mint egy pajtának. 320 lóerőhöz képest a 13-14 liter szerintem nem vészesen sok.

A kerekek súlyának csökkentésével mennyit tudnál lefaragni? Pár 10 kilót? Azaz 1%-ot a 2,5 tonnához képest. Fogyasztásban ez végképp nem lesz jelentős különbség. Én ezért nem költenék rá több százezret, mert az életben nem fog visszajönni.

2021. okt. 29. 09:04
 12/13 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Ez az autó egy igásló, arra tökéletesen elég a lóerő és nyomaték amit tud, ne ezzel akard a pályán letúrni az előtted lévőket, ha meg ennyire oda akarsz lépni ne egy ilyen döggel járj!

Én is az utóbbit szeretem, odalépni, de erre a lóerőre nekem van kb 1300 kilóm! Viszont cserébe, a nyárigumi szettem alig fért be a ledöntött ülésekkel együtt is az utastérbe. Valamit valamiért, a kettőnek ritkán van közös halmaza, vagy nagyon drágán!

2021. okt. 29. 14:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Oké, van 15-20 milliója kocsira, de utána ilyen lemezfelni szinten filllérb...ót játszik, teljesen hihető történet.
2021. okt. 29. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!