Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet, hogy a férjem csal a...

Lehet, hogy a férjem csal a fogyasztással?

Figyelt kérdés

Egy 2008as ötös kombi golfunk van, 1.4TSI és fogadást kötöttünk a párommal, hogy kinek sikerül jobb fogyasztást elérnie. Mindeketten két hétig használtuk az autót, többé-kevésbe ugyanazon az útvonalon városban, és egy liter előnyt is adott (tehát ha nekem 8liter jön ki, neki pedig 7, ezesetben döntetlen) Én 278 kilómétert tettem meg két hét alatt, ő pedig 297et. A fedélzeti szgép szerint az átlagom 9.1 liter, a férjemnek pedig 7 liter.

Egyébként is lassabban vezetek a páromnál, ő gyakran a sebbességkorlátozást is túllépi, és az utóbbi két hétben pedig kifejezetten figyeltem, hogy óvatosan vezessek, de az eredmény mégsem éngem igazol.

Egy munkatársam szerint tuti csalt, mert ekkora előnyt lehetetlen összehözni, szerinte valamit megpiszkált az autón, amivel manipulálta az eredményt, és már én is kezdek gyanakodni.

2021. okt. 22. 19:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
kérdező , milyen fordulatszámon használod az autót ?
2021. okt. 22. 21:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem csal. Egyszerűen csak jobban használja kuplungot/féket, lejtőn leveszi a gázt stb...
2021. okt. 22. 21:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Max 2ezernél váltok, legfeljebb emelkedőn engedem 2500ig. Érdekes módon a férjem nagyobb fordulaton haszánlja, előzésnél nem ritka, hogy 3500 fölé is megy. Midez ellentmondásos, mert úgy tanultam, hogy alacsony fordulaton jobb a fogyasztás.
2021. okt. 22. 21:45
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Meg is van a baj, turbóbenzint 2000 alatt szenvedteted...

Egyébként, ha rátankol, attól még az autó órája nem fog mást mutatni...

Ha telitanktól telitankig néznétek a km órát (a fő számlálót, meg a tankolt litert) akkor tudna csalni azzal ha rátankol. Szimplán jobban vezet

2021. okt. 22. 21:55
 15/18 anonim ***** válasza:
alacsony fordulaton haldoklik a motor , próbáld ki hogy 1700 de inkább 2000 alá nem engeded . emelkedőn mehet neki a 3000-4000
2021. okt. 22. 21:59
 16/18 anonim ***** válasza:

A fnomkodás sokszor rossz. Nálad is. A takarékosság titka többek között, hogy minél előbb elérje az utazósebességet az ember, mert annál kevesebbet megy alacsony fokozatban. Ha ezt te leheletfinom gázzal, jó sokáig elhúzva teszed, 200-nél felkapcsolva, akkor csak azt éred el, hogy a lehető legrosszabb hatásfokú tartományban dolgoztatod a motort.

Még a férjed azzal a 3500-as fordulatszámmal is csak a normális vezetést mutatta meg. Egy kisköbcentis benzinmotor ott kezd élni igazából, ha menni kell (például gyorsan befejezni egy előzést), simán el lehet engedni a pirosig a fordulatszámmérőt, nem véletlenül van megjelölve.

Azt mondod, 122 lóerős az autótok. Igen, 122 lóerő a maximális teljesítménye 5000/perc fordulatszámnál (itt a forgatónyomatéka mér csak 170 Nm). A maximális forgatónyomatéka 200 Nm 1500-4000 között (ezt jegyezd meg, azt szereti, ha itt használják, ebben a tartományban). A leadott teljesítmény arányos a forgatónyomatékkal és a fordulatszámmal, akinek van kedve számolja ki az egy méter sugarú kör kerületére vetített mozgás kapcsán végzett munkát, visszaosztva egységnyi időre. A lényeg: ha te 2000-nél elváltasz, akkor a 122 lóból te azt az itt rendelkezésre álló 35-40 lovat ütöd, és csodálkozol hogy többet esznek, mint az egész ménes.

2021. okt. 22. 22:31
 17/18 anonim ***** válasza:
82%
Apámmal ugyan ezt jatszottuk 2l vittem lejjebb a fogyasztast. Mert ő üresben gurult én motorfekkel. Nagyobb fordulatban jartam ő meg hamar valtott es ugy padlózta le. Lassitani kellett utat nyomta vegig majd fékezett, előrelátóbb voltam és inkább hagytam motorféken lassulni.
2021. okt. 22. 23:20
 18/18 anonim válasza:
Már megbocsáss, de miért hiszi azt minden idióta nő, hogy az ilyen haladással kevesebbet fogyaszt az autó? 2000 alatt elváltod? és erre ki tanított? agyhalott.
2021. nov. 26. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!