Lehet, hogy a férjem csal a fogyasztással?
Egy 2008as ötös kombi golfunk van, 1.4TSI és fogadást kötöttünk a párommal, hogy kinek sikerül jobb fogyasztást elérnie. Mindeketten két hétig használtuk az autót, többé-kevésbe ugyanazon az útvonalon városban, és egy liter előnyt is adott (tehát ha nekem 8liter jön ki, neki pedig 7, ezesetben döntetlen) Én 278 kilómétert tettem meg két hét alatt, ő pedig 297et. A fedélzeti szgép szerint az átlagom 9.1 liter, a férjemnek pedig 7 liter.
Egyébként is lassabban vezetek a páromnál, ő gyakran a sebbességkorlátozást is túllépi, és az utóbbi két hétben pedig kifejezetten figyeltem, hogy óvatosan vezessek, de az eredmény mégsem éngem igazol.
Egy munkatársam szerint tuti csalt, mert ekkora előnyt lehetetlen összehözni, szerinte valamit megpiszkált az autón, amivel manipulálta az eredményt, és már én is kezdek gyanakodni.
Egyáltalán nem biztos hogy a lassú haladás kevesebb fogyasztást eredményez.
Egy motor akkor fogyaszt a legkevesebbet ha könnyedén megy, nem erőlködik és nem is pörög túl.
Nem hiszem, hogy csalna, mert gondolom pont azért ment bele ebbe az egészbe, mert őt is érdekli a valódi eredmény.
Viszont a forgalom, hőmérséklet, széljárás erősen befolyásolhatja a fogyasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!