Aki benzinesből átült dízelbe, nem bánta meg?
Rövid távról (napi 10-15 km) váltottam hosszútávra (napi 50-60km), így aztán egyértelmű volt hogy kell a diesel, és nem nem bántam meg, vettem egy 2-es golfot szívó diesel természetesen, tökéletes állapotra hoztam, fullra extráztam (kivéve légkondi, sose használtam megfázom tőle), és mindent belepapíroztattam ami változás volt.
Össz visz 2,5 misi volt, de piszok jó lett, vehettem volna villanyos fostalicskát is, meg most is vehetnék, de már nagyon elegem volt belőlük.
Szívó benzinesből ültem át CR dízelbe. Inkább kellemes meglepetés volt a nyomaték. Hogy alacsonyabb fordulaton sem kell visszaváltani, csak rálépek a gázra is megindul. Na meg a fogyasztás! Saját zsebből évente 30e km-t autóztam. Akkor sem volt kevés, mai árakkal számolva 300eFt megtakarítás volt a tankoláson évente. 10 év alatt 3 milla! Ennyit pedig soha nem kellett rálocsolnom szervizre.
A mai turbós benzinesek már jobbak lehetnek, nincs ekkora különbség, sem nyomatékban, talán fogyasztásban sem.
4-es: nekem az első és jelenlegi autóm 1.6 CRTDI. 5 évesen vettem, riogattak, hogy inkább egy szívó benzinest.
5 éve van nálam, belement 120 ezer km és motorikusan semmit nem kellett cserélni. Úgyhogy 100 ezreket spóroltam az üzemanyagon én is.
Dehogy bántam meg.
Hasonló LE volt , de ég és föld a kettő különbsége.
Ezt nem kell pörgetni, nem kell annyit váltogatni, jobban gyorsul és jóval kevesebbet is eszik( kb 2-3 liter).
Nekem van benzines meg Diesel is.
Meg nem bántam, az más kérdés hogy a Diesel a gari lejárta után 1 hónappal megadta magát. Jelenleg még javítás alatt igyekszünk 2 millió alatt megállni szerintem van rá esély.
Ez ilyen játék, de ugye a benzines japán a Diesel meg egy koreai szutyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!