Akarok állófűtést rakni az autómba viszont arra gondoltam, hogy veszek egy működőképes bontottat, és azt szereltetném be, ha alapból az enyém nem szerelt webastoval, akkor is beszerelhető, ha minden hozzá tartozó alkatrészt megkapok hozzá?
Akkor valóban nem árt, viszont az utastér fűtése némileg bonyolultabb vele mint a levegőssel és mindenképpen kell hozzá egy külön aksi.
Az sem ártana, ha az utastér fűtés leválasztható lenne a motorról, mert egyébként rengeteg meleg elmegy a motor felé miközben alszol.
Eredetileg így terveztem az enyémet is, már beszereztem a mágnesszelepeket, leágazásokat, bekötöttem még egy aksit, de végül feladtam a projektet.
Horgászat volt a célom hidegebb időben, de ehhez túl zajos ez a kályha. Végül egy kicsi, hőszigetelt lakókocsi lett a befutó, gázkonvektoros fűtéssel.
Azóta csak ritkán, előfűtésre, motormelegítésre használom a kályhát, de arra tökéletes. Azért az nagyon jó, amikor -15°C külső hőmérsékletnél 20-30 perccel a bekapcsolása után meleg autóba tudok beülni.
Engem nem zavar ha fűti a motort is, csak már lenne benne:)
Horgászni kényelmesebb is a lakó, az biztos.
Kinéztem egy konkrét ugyanilyen Audi gyári webasto-ját és rajta vannak a csövek, gondoltam lecsapok rá aztán egyszer be lesz szerelve
Az jó ha gyári, csak ne vágják el kiszereléskor a gumicsöveket és a vezetékeket. Az szokott még problémát okozni, hogy a gyáriak általában automata kiegészítőfűtésként működnek, ezért nincs hozzájuk vezérlőpanel. Nem tudom az Audi milyen, de ha van vezérlője, akkor nem túl bonyolult lesz beépíteni.
Egyébként itt van néhány profi hozzáértő, tőlük is lehet tanácsokat kérni:
Hát igen eléggé összetett, én meg gondoltam, hogy megveszem aztán pikk-pakk megvan. Aha.:)
Köszönöm válaszod! És köszi a többieknek is!
Nem volt a kérdésben, hogy kérdeznem azt, hogy kárt tesz e a motorban. Mellesleg igen is tesz, mivel leírtam, hogy lassan melegszik mert nem gyári, tehát visszatérve a kérdésre, nem azt kérdeztem, hogy ki szerint miért ne tegyek bele, hanem az hogy miként és, hogy szereljek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!