Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akarok állófűtést rakni az...

Akarok állófűtést rakni az autómba viszont arra gondoltam, hogy veszek egy működőképes bontottat, és azt szereltetném be, ha alapból az enyém nem szerelt webastoval, akkor is beszerelhető, ha minden hozzá tartozó alkatrészt megkapok hozzá?

Figyelt kérdés
Tehát ugyanolyan autó típus mindkettő, mármint az enyém, meg amelyikből bontják. Aki csinált/csináltatott ilyet annak, hogy sikerült, és mennyibe állt meg a munkadíj?

2021. okt. 18. 16:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Akkor valóban nem árt, viszont az utastér fűtése némileg bonyolultabb vele mint a levegőssel és mindenképpen kell hozzá egy külön aksi.

Az sem ártana, ha az utastér fűtés leválasztható lenne a motorról, mert egyébként rengeteg meleg elmegy a motor felé miközben alszol.

Eredetileg így terveztem az enyémet is, már beszereztem a mágnesszelepeket, leágazásokat, bekötöttem még egy aksit, de végül feladtam a projektet.

Horgászat volt a célom hidegebb időben, de ehhez túl zajos ez a kályha. Végül egy kicsi, hőszigetelt lakókocsi lett a befutó, gázkonvektoros fűtéssel.

Azóta csak ritkán, előfűtésre, motormelegítésre használom a kályhát, de arra tökéletes. Azért az nagyon jó, amikor -15°C külső hőmérsékletnél 20-30 perccel a bekapcsolása után meleg autóba tudok beülni.

2021. okt. 19. 09:16
 12/18 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar ha fűti a motort is, csak már lenne benne:)

Horgászni kényelmesebb is a lakó, az biztos.

Kinéztem egy konkrét ugyanilyen Audi gyári webasto-ját és rajta vannak a csövek, gondoltam lecsapok rá aztán egyszer be lesz szerelve

2021. okt. 19. 13:45
 13/18 anonim ***** válasza:

Az jó ha gyári, csak ne vágják el kiszereléskor a gumicsöveket és a vezetékeket. Az szokott még problémát okozni, hogy a gyáriak általában automata kiegészítőfűtésként működnek, ezért nincs hozzájuk vezérlőpanel. Nem tudom az Audi milyen, de ha van vezérlője, akkor nem túl bonyolult lesz beépíteni.

Egyébként itt van néhány profi hozzáértő, tőlük is lehet tanácsokat kérni:

[link]

2021. okt. 19. 16:54
 14/18 A kérdező kommentje:

Hát igen eléggé összetett, én meg gondoltam, hogy megveszem aztán pikk-pakk megvan. Aha.:)

Köszönöm válaszod! És köszi a többieknek is!

2021. okt. 19. 20:05
 15/18 anonim ***** válasza:
a legegyszerűbb az, ha valahova az ülés alá rakod a szárazlevegőst, és akkor csövek se kellenek, csak áram kell neki és kész. Habár 1-2 óra használat simán lemeríti az akksit fullra, egy kamionban azért tud menni egész este mert 2db baszott nagy akksija van, míg egy személyautónak egy db kis izé :D Ez arra jó csak, hogy reggel mielőtt beleülsz fél órával bekapcsolod elmész munkába és kész. Amúgy elhiheted hogy ezek a magyar telek pont semmilyen kárt nem fognak okozni a te kis motorocskádnak... A szibériai -20,30 már sokkal inkább
2021. nov. 1. 12:55
 16/18 anonim ***** válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=sfioxABMzlk inkább ilyet kellene neked beszerezned
2021. nov. 1. 12:57
 17/18 A kérdező kommentje:

Nem volt a kérdésben, hogy kérdeznem azt, hogy kárt tesz e a motorban. Mellesleg igen is tesz, mivel leírtam, hogy lassan melegszik mert nem gyári, tehát visszatérve a kérdésre, nem azt kérdeztem, hogy ki szerint miért ne tegyek bele, hanem az hogy miként és, hogy szereljek bele.

2021. nov. 1. 16:37
 18/18 anonim ***** válasza:
#17 itthon nem divat egyáltalán, nem beszélve a horror felárról, nem nagyon fogsz itthon találni itt gyiken ilyen embereket. Youtubeon nézelődj inkább. Kamionokba meg lakókocsikba utólag nem nagyon szokás ilyet szerelni, általában gyárilag már ezekkel jönnek. Egy autóba olyan 1 millió ft felár csak az állófűtés, nagyobb járműbe gondolom még több mert erősebb kell, esetleg egy busznyi teret befűteni
2021. nov. 1. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!