Melyik autómárkák vezetői a legagresszívabbak az utakon?
Az első kettőhöz annyit fűznék hozzá, hogy sok esetben egy nagy motoros prémium kocsi nem is áll össze óberkodni másokkal, mert nincs mit bizonyítania.
Én inkább kismotoros kocsiknál látom, pl.: ahogy előttem írták Swift és hasonló kocsiknál, hogy valami komplexusuk van is mindenáron be akarják bizonyítani, hogy ugyan nekik csak ilyen van, de ezzel is királyabbak, meg valami elégtételt éreznek, hogy valami versenyt nyernek, amiről a másik nem is tud, hogy verseny van!
Tény, hogy például a prémium kocsikra mindenki szeme jobban odafigyel, főleg kiemelten a BMW-kre! Szóval még egy tahó Suzukira rálegyintenek, egy BMW-s tahóra, egyből megy a naaa a tipikus BMW-s...
Azért lehet márkához kötni, mert bizonyos vevőkör bizonyos presztízsű márkát választ.
BMWsek nem agresszívak, csak szeretnek előzni és nem előzékenyek.
Audisták nem ismerik a kreszt
Skodások céges autóval vannak, ezért nagy az arcuk
Illetve vannak még a tújer jóska Civic és Golfok, akik a leggyökerebbek.
De agresszív lehet minden márkában. Utoljára egy Honda Prius miatt kellett útpadkára lerántanom, mert az ő sávjában parkoltak, de úgy gondolta nem adja meg az elsőbbségemet. Szóval gyökér van mindenhol...
Leginkább a tipikus fehér furgonos cégautósokat látom ilyennek.
Ami még gyakori az Audi, BMW. Érdekes, a Merciseknél ezt sokkal ritkábban látom.
Ami meglepő, hogy mostanában a Octavia SuperB-nél is ezeket tapasztalom.
És egyébként valóban vannak még a sufnituningos szakadt járgányok.
És van még egy érdekes tapasztalat. Ha a kisautómmal megyek, akkor sokkal inkább keménykednek. Ha a sportkocsimmal, akkor pedig egyáltalán nem. Direkt teszteltem ugyanazzal a sebességgel ugyanazon útszakaszon többször is.
A kisautónak a seggébe másznak, előzésnél sokan azonnal visszavágnak elé, nem viselik el ha előzni akarok, stb. A sportkocsinak soha nem mennek a seggében, sokkal nagyobb tisztelettel előznek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!