. Lehet hülye kérdés de bepróbálkozok ?
Németországban elvették a magyar jogosítványomat , valami nagyon nagy huzabona utján vissza is tudom majd kapni de ebből még soká lesz valami
A kérdésem , hogy mikor otthon voltam elveszett címszóval kértem ki egy újat , azzal a jogosítvánnyal tudok e vezetni idekint újra vagy benne vagyok a rendszerben és még több lesz az eltíltásom? Válaszod előre köszönöm !
A tudatlanságomért pedig bocsánat? 😅
" azzal a jogosítvánnyal tudok e vezetni idekint újra vagy benne vagyok a rendszerben "
Vezetni tudsz és benne vagy a rendszerben.
Nyomjad neki aztán majd írd már meg ha megállítanak hogy mire jutottál.
Google-be beütöttem, több cikk is van ezzel a témával kapcsolatban:
"Közokirat-hamisítás, valamint hatóság félrevezetése miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 47 éves pécsudvardi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi február 2-án bejelentést tett az egyik baranyai kormányablaknál arról, hogy elveszítette a vezetői engedélyét, majd ez alapján kiállítottak neki egy új jogosítványt.
Később azonban kiderült, hogy a férfi nem hagyta el az okmányt, hanem azt a német hatóságok bevonták tőle ittas járművezetésért, így a hamis bejelentés miatt valótlan adatok kerültek be a vezetői engedély nyilvántartásba. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését.
A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek."
Egy másik cikk másik esettel:
"A konkrét történet, mely kapcsán a zsaruk megírták tanácsaikat, egy 35 éves mihálygergei férfival esett meg, akinek ittas vezetés miatt vonták be a jogosítványát a szlovák rendőrök. Azt gondolta, túljár az egyenruhások eszén,
ÉS MÁSNAP BE IS JELENTETTE ITTHON, HOGY ELVESZÍTETTE AZ IRATOT.
Természetesen újat kapott helyette, majd jegyzőkönyvezték, hogy azt vallotta: elhagyta a vezetői engedélyt.
Komoly csavar a történetben, hogy csakhamar annyi büntetőpontja gyűlt össze, hogy ezt az új jogsit is bevonták, azaz se így, se úgy nem vezethetett. Időközben a szlovák hatóságok is munkához láttak, megküldték a magyar kollégáknak a papírokat a bevont jogsiról, s ezzel a kör bezárult.
Bármilyen iratot is vonnak be, csak a hivatalos út játszik – kár is próbálkozni mással...
Valótlan nyilatkozattétellel elkövetett közokirat-hamisítás – emiatt emeltek vádat a férfi ellen, akit már el is ítélt Salgótarjáni Járásbíróság. Mondhatjuk, hogy „olcsón megúszta”, hiszen csak a 200 ezer forintos bírságot és a bűnügyi költséget kellett kifizetnie, holott közokirat-hamisítás miatt ennél sokkal súlyosabb ítéletet is hozhattak volna."
Én ezzel biztos nem játszanèk!
Ha Németországban élsz, akkor tudod, hogy itt szigorúbbak a rendőrök!
Egy egyszerű közúti ellenőrzés során azonnal fogják látni, hogy tilosban vezetsz.
Én egyszer elvesztettem a pénztárcám , minden személyes irattal, többek közt a jogsimmal.
Bementem a rendőrségre, hogy valamilyen igazolást szeretnék a jogsimról, és azt mondta, hogy egy percig sem vezethetek, ha ellenőrzésre kerül a sor komoly következményei lesznek. (Pedig csak elvesztettem)
Akkor gondold ezt át a te esetedbe.
A büntetés a csillagos ég, és komoly eltiltásokra számíthatsz, akar évekre… valóban megéri ?!
U.i.: én is Németországban élek, magyar jogsival…
Valami közúti balhé miatt elvették az ipsének a jogsiját, de ő nem tanult belőle, hanem inkább eltiltás alatt vezetni akar!
Érvényes jogsi nélküli vezetés : büncselekmény!
Nincs pénzed tűzifára, hogy kóterban akarsz lakni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!