Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » . Lehet hülye kérdés de...

Kérdéses2 kérdése:

. Lehet hülye kérdés de bepróbálkozok ?

Figyelt kérdés

Németországban elvették a magyar jogosítványomat , valami nagyon nagy huzabona utján vissza is tudom majd kapni de ebből még soká lesz valami

A kérdésem , hogy mikor otthon voltam elveszett címszóval kértem ki egy újat , azzal a jogosítvánnyal tudok e vezetni idekint újra vagy benne vagyok a rendszerben és még több lesz az eltíltásom? Válaszod előre köszönöm !

A tudatlanságomért pedig bocsánat? 😅

2021. okt. 16. 10:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

" azzal a jogosítvánnyal tudok e vezetni idekint újra vagy benne vagyok a rendszerben "

Vezetni tudsz és benne vagy a rendszerben.

Nyomjad neki aztán majd írd már meg ha megállítanak hogy mire jutottál.

2021. okt. 16. 10:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Konkrêtan ez okmánnyal való visszaélés. Ha lebuksz nagy gáz lesz. És le fogsz, mert a német hatóság át fogja adni a magyarnak az elvett jogsit.
2021. okt. 16. 10:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, majd számíthatsz egy előállításra, bűncselekményt követtél el. Mert érted, ha Mongóliában vagy Gabonban veszik el, akkor még esélyed is lenne nem lebukni, de így... Németországban... Azt vágod, hogy Magyarország és Németország között van infóáramlás? Idő kérdése, és ki fog derülni, hogy bekamuztad, hogy elvesztetted, miközben elvették. Valószínűleg megúszod egy ejnye-bejnyével, vagy egy felfüggesztettel, de remélem azért tanulsz majd belőle.
2021. okt. 16. 10:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Google-be beütöttem, több cikk is van ezzel a témával kapcsolatban:

"Közokirat-hamisítás, valamint hatóság félrevezetése miatt nyomozott a Komlói Rendőrkapitányság egy 47 éves pécsudvardi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi február 2-án bejelentést tett az egyik baranyai kormányablaknál arról, hogy elveszítette a vezetői engedélyét, majd ez alapján kiállítottak neki egy új jogosítványt.

Később azonban kiderült, hogy a férfi nem hagyta el az okmányt, hanem azt a német hatóságok bevonták tőle ittas járművezetésért, így a hamis bejelentés miatt valótlan adatok kerültek be a vezetői engedély nyilvántartásba. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek."

Egy másik cikk másik esettel:

"A konkrét történet, mely kapcsán a zsaruk megírták tanácsaikat, egy 35 éves mihálygergei férfival esett meg, akinek ittas vezetés miatt vonták be a jogosítványát a szlovák rendőrök. Azt gondolta, túljár az egyenruhások eszén,

ÉS MÁSNAP BE IS JELENTETTE ITTHON, HOGY ELVESZÍTETTE AZ IRATOT.

Természetesen újat kapott helyette, majd jegyzőkönyvezték, hogy azt vallotta: elhagyta a vezetői engedélyt.

Komoly csavar a történetben, hogy csakhamar annyi büntetőpontja gyűlt össze, hogy ezt az új jogsit is bevonták, azaz se így, se úgy nem vezethetett. Időközben a szlovák hatóságok is munkához láttak, megküldték a magyar kollégáknak a papírokat a bevont jogsiról, s ezzel a kör bezárult.

Bármilyen iratot is vonnak be, csak a hivatalos út játszik – kár is próbálkozni mással...

Valótlan nyilatkozattétellel elkövetett közokirat-hamisítás – emiatt emeltek vádat a férfi ellen, akit már el is ítélt Salgótarjáni Járásbíróság. Mondhatjuk, hogy „olcsón megúszta”, hiszen csak a 200 ezer forintos bírságot és a bűnügyi költséget kellett kifizetnie, holott közokirat-hamisítás miatt ennél sokkal súlyosabb ítéletet is hozhattak volna."

2021. okt. 16. 11:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Előbb - utóbb fennakadsz egy ellenőrzésen és be is vihetnek 24 órás elzárásra + egy szép büntit is kapsz. :P
2021. okt. 16. 12:20
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Jah, úgy meg még nagyobb az esély a lebukáshoz, ha saját kocsiddal voltál amikor elvették a jogsidat, igy ha továbbra is a saját kocsiddal mész, hamarabb lekapcsolhatnak, mert menet közben mögötted bedobják a rendszámodat a rendszerben, hogy ki is vagy és kidobja nekik az addigi büntiket visszamenőleg, na meg hogy bevonták a jogsidat.
2021. okt. 16. 12:24
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

Én ezzel biztos nem játszanèk!

Ha Németországban élsz, akkor tudod, hogy itt szigorúbbak a rendőrök!

Egy egyszerű közúti ellenőrzés során azonnal fogják látni, hogy tilosban vezetsz.

Én egyszer elvesztettem a pénztárcám , minden személyes irattal, többek közt a jogsimmal.

Bementem a rendőrségre, hogy valamilyen igazolást szeretnék a jogsimról, és azt mondta, hogy egy percig sem vezethetek, ha ellenőrzésre kerül a sor komoly következményei lesznek. (Pedig csak elvesztettem)

Akkor gondold ezt át a te esetedbe.

A büntetés a csillagos ég, és komoly eltiltásokra számíthatsz, akar évekre… valóban megéri ?!

U.i.: én is Németországban élek, magyar jogsival…

2021. okt. 16. 13:00
 8/12 anonim válasza:
Emiatt kár volt újat igényelned kedves kérdező. Apámtól tavaly Márciusban vették el a helyszínen a jogosítványt Németországban ittas vezetés miatt, (1.94 ezreléket fújt) három hónap múlva postán visszaküldték neki. Szinte biztos, hogy utánanéznek az adatbázisban. Legjobb esetben csak elutasítják a kérelmed. Azért majd írd meg mi lett az ügy vége.
2021. okt. 16. 13:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Valami közúti balhé miatt elvették az ipsének a jogsiját, de ő nem tanult belőle, hanem inkább eltiltás alatt vezetni akar!

Érvényes jogsi nélküli vezetés : büncselekmény!

Nincs pénzed tűzifára, hogy kóterban akarsz lakni?!

2021. okt. 16. 16:06
 10/12 anonim ***** válasza:
huzavona
2021. okt. 17. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!