Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szerelő nem adja vissza az...

A szerelő nem adja vissza az autót?

Figyelt kérdés

Párom autója már két éve a szerelőnel van. Szet van szedve mert karosszéria munka van vele. Nem tudom pontosan, a lényeg, hogy még elhozhato állapotban sincs. Állandóan hitegeti, hogy ekkor még akkor lesz kész. Párom már feljelentésben gondolkodik.

Mit tehetnénk.?

2021. okt. 14. 09:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Szerelőműhely az a cég vagy egyéni vállalkozó akinek be van jegyezve a járműfenntartói tevékenység. Erről az NKH és utódszervezete vezet egy szép hosszú listát ( [link] ), ha az illető nincs rajta, akkor ti nem szerelőhöz vittétek az autót, így semmilyen kötelessége nincs is arra, hogy megszerelje.
2021. okt. 14. 10:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még egyszer menjetek vissza a szerelőhöz, hogy ha nem adja vissza 1 héten belül akkor feljelentést tesztek. Ha ezt követően sem adja vissza, ügyvéddel lépjetek az ügyben, egy ügyvédi felszólítás csodákra képes.
2021. okt. 14. 10:37
 13/22 A kérdező kommentje:
Hivatalosan egyéni vállalkozó.
2021. okt. 14. 10:37
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs,nem minősíteni akarok senkit...de 2 éve ott van az autó,és nem tettél semmi érdemlegeset......bakker a ti autótok,fizettek utána.....kezét lábát letörném...na jó,árvitt értelembe.Pár nagydarab embernek fizetsz pár ezret,odamentek,hogy most viszed az autót.Nem fog ellenkezni...sok sikert!!És ne hagyd magad!
2021. okt. 14. 10:42
 15/22 A kérdező kommentje:

Feljelentéssel már fenyegette a párom. Nem használt, szerintem nem nézi ki belőle. Amúgy én mondtam neki hogy nem vigye oda, én is megjárták már vele, csak nem hallgatott rám.

Ügyvédi felszólítás lesz sztem.

2021. okt. 14. 10:45
 16/22 anonim ***** válasza:

"Csak ugye a biztosítás meg a sulyado fizetve van rá."

És ezeket miért fizetitek? 2500 forint a forgalomból ideiglenes kivonás.

2021. okt. 14. 10:51
 17/22 A kérdező kommentje:
És visszahelyeztetni?
2021. okt. 14. 10:55
 18/22 A kérdező kommentje:
Párom nagyon ragaszkodik ahhoz a kocsihoz. Használni szeretné még, nem elbontatni meg ilyenek.
2021. okt. 14. 10:56
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Fél, vagy egy évre lehet kivonni ideiglenesen. Ilyenkor nem kell biztosítást fizetni rá (biztosítónak jelezni kell). Gépjárműadót fizetni kell, ha január 1.-én forgalomban volt, de az nem olyan nagy összeg.

Ha a kivonás lejárta előtt helyeztetnétek vissza forgalomba, akkor kell újabb 2500 forintot fizetni. Ha lejár a kivonás, akkor automatikusan visszakerül.

2021. okt. 14. 13:17
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi ezeket nem is tudtam.
2021. okt. 14. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!