Sok lehet ez az olaj szint ?
A motorba 4.2 liter kell, nagyjából az 5 literes kannában 8 deci maradt, tehát a szint oké. Lehet, hogy a szervíz nem eresztette le rendesen az olajat ? Szerelő és pár ismerős szerint ez még nem vészes.
Pedig látszik hogy a pálca széle száraz, ergo az folyás.
Úgy húzd ki hogy nem fordítod fejjel lefelé a pálcát.
Nekem is túlöntötték 2 évvel ezelőtt, a lidlbe vettem egy olajszivattyut avval lehúztam a 3 dcl es kesz.
A ventillator folyton bekapcsolt amikor lealltam a kapu előtt, hogy kinyissam es bealljak az udvarba.
Miutan lehuztam a töblet olajat akkor abbahagyta.
kézikönyvet vedd elő és nézd meg, hogy meleg vagy hideg motornál kell a szintet mérni
valamelyik nívópálcán két skála van pont emiatt
egyébként ha tényleg sok, akkor a nívópálca járatán megpróbálhatod egy vékony csővel és fecskendővel leszívni
Az alsó pont a min. a felső a max. Ez a max fölött van jócskán.
Az biztos, hogy az olajszintnek maximum a maximumnál szabadna lenni. És nem úgy kellene betölteni, hogy öntenek annyit, amennyi a gépkönyvben van. Hanem elősrör kevesebbet, utána a motort röviden beindítani, várni, amig lefolyik és utánatölteni.
Valószínűleg nem árt. De ha ez megnyugtat, vedd meg a patikában a legnagyobb fecskendőt, a gazdaboltban egy vékony gumicsövet és szívd le oz olajpálca nyilásán a felesleget. Ahogy 6-os is írta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!