Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az alábbi lengőkar szilentet...

Az alábbi lengőkar szilentet hol kell keresni a kocsin?

Figyelt kérdés

A képen látható egyik szilent elvileg kiszakadt a szerelőm szerint. Kicsit sokallom érte a pénzt, mivel párban kell cserélni, de alá néztem és nem találom.

[link]

2021. okt. 11. 22:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

#8: na itt a pofátlanság, hogy szerelő 45%-os kedvezményt kap. Én is kifizetnék 20 helyett 22 ezret, ha még aznap megkapom az alkatrészt, de 40-et nem. Egyszerűen nem akarnak a kicsikkel foglalkozni.

" a szerelő szerint ilyenkor mindkettőt kell cserélni" ez egyébként igaz

2021. okt. 12. 12:30
 12/19 A kérdező kommentje:

10/11 Beviz Elek értelmezd légyszíves a leírást, ahol kép is szerepel a konkrét alkatrészről. A kérdés az volt, hogy hol keressem ha alánézek, hogy ne legyek átb*szva. Érted már ? Egyébként csináltam képet, mindkettő első szilentről, nekem a felületi rozsdán kívül semmi különös nem látszik.

[link]

[link]

2021. okt. 12. 15:18
 13/19 A kérdező kommentje:

Az árakról annyit, hogy a Bárdi, Unix stb... ad 50%-ot a szerelőknek, szervízeknek, viszont ők neked teljes áron adják el, ergo keresnek az alkatrészen és a munkadíjon is, ahogy a kollega fentebb írta. A zsu.hu egy elég megbízható és "normális" áron szállítmányozó cég, több beszállítóval.

Élő példa, ugyan annál a Bosch szervíznél: első tengely tárcsa-betét cserék TRW, mindent a szervíz intéz = 95.000

Hátsó tengely tárcsák, betétek csere TRW, mindent én veszek és viszem oda, tokkal vonóval 75.000 :)

2021. okt. 12. 15:22
 14/19 Beviz Elek ***** válasza:

Én eddig is értettem, mutattál egy képet egy alkatrészről és megkérdezted hogy hol van. Kikerestem hogy hová tartozik és leírtam azt amit egyébként már 4 napja tudsz csak elfelejted megemlíteni. Ahelyett hogy lapítasz mint szar a fűben, legalább szólj hogy bocsi, ezt már tudom csak sügér vagyok hozzá és nem tudom mi az a lengőkar, nem tudom hogy hol keressem vagy ami még zseniálisabb lenne, egyből azt kérdezd meg hogy mi az a lengőkar és hol találod, megspórolsz rengeteg felesleges kört.

2021. okt. 12. 16:28
 15/19 A kérdező kommentje:
Tesókám, a lengőkart mindenki tudja, hogy mi. Az említett alkatrészt is láttam eddig, de nem voltam benne biztos, hogy az. Mivel nem láttam rajta semmilyen sérülést. Nem mindenki tudja a lengőkar részeit, hogy mi számít elsőnek, meg hátsónak, főleg ha semmi nincs "kiszakadva".
2021. okt. 12. 17:10
 16/19 krwkco ***** válasza:

"Egyébként csináltam képet, mindkettő első szilentről, nekem a felületi rozsdán kívül semmi különös nem látszik."

Szóval a szerelő ugyanazon az oldalon akarja az elsőt is cserélni! Az nem "párban" csere.

Ugyanannak a lengőkarnak mindkét szilentjét cserélni -annak van értelme. Egyszer kell csak le- és fel-szerelni a lengőkart. Az munkadíj spórolás.

2021. okt. 12. 19:07
 17/19 A kérdező kommentje:
Tengelyről van szó, két elsőt kell cserélni nyilván :DDDD
2021. okt. 12. 20:31
 18/19 anonim ***** válasza:

a képeken nem látszódik sérülés, de koszos a gumi rész, így könnyen elrejtheti. Fogjál egy pajszert és próbáld megmozgatni, ha képes vagy rá, rossz állapotban van a szilent. Gondolj bele: egy autó súját kell elbírják, legalább 400 kilót.

Egyébként az a Bosch szervíz jól lehúz. Keressél másik helyet. Egy hátsó fékcsere munkadíja nem kerülhet 75 ezer forintba. Egy óra alatt meg lehet csinálni otthon, magadnak. Nekik légkulcsokkal, emelőállvánnyal kb 20 perc.

Aztán csodálkoznak, hogy egyre több ember végzi otthon a szervizt... youtube és google világában ilyen rutin műveletekről minden részletet megtalálsz és garantálom, hogy legalább olyan minőségben, vagy még jobban megcsinálod magadnak, mint a szerviz.

2021. okt. 12. 20:38
 19/19 A kérdező kommentje:
18-as: a 75 ezerből 45 volt az anyag (2 tárcsa + betét szett) amit én vettem, 30-ért tették be
2021. okt. 13. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!