Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen tényleg megfáznak az...

Télen tényleg megfáznak az izületek motorozástól?

Figyelt kérdés

Soha életemben nem vezettem motrot eddig, csak kerékpárral mentem már hidegben, viszont téli sportokat űzök gyerekkorom óta és ott megfelelő ruhában soha nem fázott a térdem. Persze mozogtam is, azt aláírom, de egy rendes sí/snowboard gatya abszolút szélálló, bélelt és egy Jager alsóval + térdvédővel megspékelve nem tudom elképzelni, hogy bármi baja lehetne.

Persze a kesztyűt már értem, az nem lehet olyan vastag, mint a gatya, de biztos van valami szélvédő a kézhez, azzal pedig megint elképzelhetetlen, hogy fázzon.

Amúgy Bp-re költözök és eddig ultra kényelmes vidékiként aki mindenhova is kocsival ment, meg levezetett spanyolba is nyaralni többször, annak tömegközlekedni rémálom, ha csak nem valami Amszterdami szintű tömegközlekedésről van szó.

2021. okt. 8. 13:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lehetséges. A bicikliz mozogsz így annyira nem fázol. Ráadásul motoron sokkal nagyobb a menetszél a nagyobb sebesség miatt így tényleg könnyen elképzelhető
2021. okt. 8. 14:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak védőcuccok, de nem lesz tökéletes...

A tomegkozlekedes Budapesten azért Európa élmezőnyébe tartozik. Majd rajossz hogy kell használni és nem lesz remalom. 😃

2021. okt. 8. 14:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten nagyon jó a tömegközlekedés, ugyan rühellem a tömeget, de ezt még így is elismerem.

Nem ajánlom, hogy télen tanulj meg pesten motorozni

2021. okt. 8. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:

Első leírta a lényeget. Nem mozogsz rendesen és erős a menetszél. Minimum rendesen fel és alá kell öltözni. De nincs új a nap alatt, itt egy külföldi cikk erről:

"The best way to keep your knees warm on a motorcycle is wearing a knee warmer under your riding pants, or use knee heating pads that come with batteries if the temperature is too cold. Knee protection pads or thermal clothes can also be placed underneath the riding pants."

Lényegében annyit ír, hogy legyen rajtad vagy egy hagyományos, vagy egy elektromos térdmelegítő. Az előbbit kerékpárosoknak is árulnak, azt is meg lehet próbálni.

[link]

2021. okt. 8. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Magyar klímán a legveszélyesebb a motorozás. Nem a hideg miatt, éppen ellenkezőleg. Nincs elég hideg a tartós fagyokhoz. Napközben szinte mindig pár fok plusz, éjjel pár fok mínusz, lényegében ez megy egész télen. Ennek pedig az a következménye, hogy ami nappal megolvad az éjjel ráfagy az útra. Reggel rámégy egy ilyen vízátfolyásra és akkorát esel, hogy a kórházban kérdezgeted a nővért, hogyan kerültél oda. Jó esetben tudsz még utána kérdezni.
2021. okt. 8. 15:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Hidegben még a biciklin is óvni kell a térdet, van rokonom aki legénykedésből télen is egy szál farmerben tekert be dolgozni és úgy begyulladt a térde 2 évig alig tudott járni utána.
2021. okt. 8. 16:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Én régebben mentem télen motorral , hát bizony nagyon átfáztam.

Szinte leestem a motorról mozdulni se tudtam.

2021. okt. 8. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
5-ös jól mondja. Sok motoros ismerősöm van. Itthon ha bejön a hűvösebb idő akkor el kell engedni a motorozást. Napközben még jónak tűnik aztán ha esetleg 5-6-7 óra körül mennél dolgozni akkor rendesen érhet meglepetés.
2021. okt. 8. 17:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Én gyorsaságival is november környékéig közlekedtem, akkor már sebességhatárokat betartva, de 29 évesen random fáj egyik-másik térdem guggoláskor, behajlításkor. Soha nem végeztem olyan munkát, edzést meg egyáltalán nem, szóval a kopás kizárva.

Sajnos friss jogsival nem foglalkoztam a hideggel, esővel, inkább vezettem lassabban, de akkor sem voltam hajlandó autóba ülni, ma már visszavettem kicsit.

2021. okt. 8. 19:07
 10/10 anonim ***** válasza:
46%

Én 4 telet motoroztam végig, napi 100 km reggelente... Volt hogy a kipufogót markolásztam az út szélén.

Sokszor eszembe jutott egy nagyon xar motoros zene egyetlen értelmes mondata:

"Markolom a leömlőt, lefagy a kezem

Ilyenkor motorozni? Elment az eszem?

Jaa, és most még csak 18 éves, vagyok, de sokszor már 5 fok körüli hőmérsékletnél kék meg lila a kezem, annyira fázik.

2021. okt. 9. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!