Mit takar pontosan amikor egy autós újságíró azt mondja kommunikatív a kormányzás?
"Én egy túlszervózott autóval is ugyanúgy közlekedek mint egy olyannal ami "visszajelez"..."
GTA-ban?
:D
Rengeteg sofőr panaszolja sok elektromos szervós kocsiknál, hogy a kormány nulla visszajelzést ad és ettől bizonytalan a vezetésérzés.
Mivel rengeteg tapasztalt, szakmai autótesztelő is hasonlóan nyilatkozik, nem biztos, hogy te vagy a jobb, mert te nem veszed észre a különbséged.
Az egy elég fontos pszichikai kapcsolat közted és az út közt alattad, hogy a kocsikerék alá bevándorló úthibák, a kanyarokban az oldalterhelések, elsőkerekesnél a kanyarban gázadás-elvétel adjanak egy minimális nyomaték-visszajelzést a kormányon.
Itt szó nincs arról, hogy elrántja a karodat vagy nem, már ezért is gyanús, amit írsz.
Ezek apró rezgésekként érzékelhetőek, nem ugráló kormányként.
#6 Nem, nem GTA-ban... Ezt a gunyorosságot Wadmalac tőled nem vártam. Na mindegy.
Én elvagyok a túlszervózott Citroen-el is az utakon, nem tűnt még fel hogy hiányolnám hogy rezegjen a kormány mint valami force feedback-es játékkormány. Nem érzem bizonytalannak, merek vele kanyarokban is elég gyorsan menni. Sőt, általában ezzel az autóval biztosabban közlekedek mint egy nem sokkal nagyobb Forddal, az pedig ad ilyen visszajelzéseket, meg elvileg jobb a futóműve. Egyenesfutásom sem bizonytalanabb a szervózottal...
Lehet csak egyéni preferencia.
"Ezt a gunyorosságot Wadmalac tőled nem vártam."
Hát az kábé a komment stílusára volt a reakció, mert az olyan 2miezabaromságénjobban tudom" hangvételű volt.
És a GTA nem azt jelenti, hogy csak ott vezetsz. Ott nincs kormány-feedback (bár gondolom van olyan kontroller, ami a padkázásra ad haptikus visszajelzést :D).
És a visszajelzés nélküli kormányokról pont azt panaszolják, hogy olyan, mintha szimulátort vezetnének, nem valódi autót. Szóval több okból is megalapozott a GTA-analógia. :)
Micsoda vita alakult ki itt :D
Szerintem el lehet lenni visszajelzések nélkül is, ahogy kiolvastam az eddigi tesztekből, hiszen, sok sportosnak titulált autóban sincs visszajelzés, szóval még gyorsan is lehet olyannal menni. Egy Citroenben meg az lenne a fura ha sok lenne a visszajelzés, a márka filozófiájától is távol áll.
Köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!