Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 600 ezer forint körüli vételár...

600 ezer forint körüli vételárért jó vonalon mozgok, ha ezt a két típust néztem ki?

Figyelt kérdés
Szeretnék megvenni első saját autómat. Benzineseket nézegettem, tudom, hogy ennyi pénzért nem érdemes csodát várni, de próbálom a legtöbbet kihozni a dologból. Kis autókból, amit kinéztem az a ráncfelvarrt kettes Clio. Amelyik motor talán a legideálisabbnak tűnt hozzá, az az 1.4 16V. Elvileg jó bele, nem? Elég megbízható tudtommal maga a motor is, meg ez a Renault is, továbbá nem is annyira hajlamos a rohadásra. Ebben a kategóriában szerintetek van ennyi pénzért jobb kocsi ennél? A másik kiszemeltem, az egy fokkal komolyabb autó, MK1 Focus 1.6 benzin. Ha leveszem azt, hogy a kasznija mennyire rohadásra hajlamos, tényleg szinte mindenki ódákat zeng a kocsiról, aki nem utálja a Fordokat élből. Megbízható, remek vezetési élmény, dinamikusnak is mondható, alkatrész van dögivel, és talán jobban is extrázott, mint a Clio. Szintén feltenném a kérdés. Van-e jobb autó ennyi pénzért, ebben a kategóriában? Alapvetően nem kell nagy kocsi, mert zömmel egyedül járkálnék vele a környéken, majd lehet a munkámhoz is szükségem lesz rá. Nagyon kevés km-ert vezettem a két év alatt, mióta van jogsim, nem tudom ez számít-e valamit. Tudom, hogy a Focus sem nagy autó, de parkolni nem nagyon tudok, ez végett a Cliohoz húz a szívem, és mert kevésbé korrodál. Minden más miatt viszont inkább Focus. Ti melyiket választanátok, vagy behoznátok valami mást is a látókörömbe?

2021. okt. 5. 14:21
1 2
 11/16 D. Brasco ***** válasza:
90%

4/8 nagy szerelő lehetsz,ha ennyire jutottál,hogy "szarfrancia"......jut eszembe a másik ilyen nagy okosságot a 3F "szabályt" nem ismered te kis butuska.Hát a ford is egy szar.

A masik meg az minden kocsi alatt multilink futomű van,hidas megoldás már nincs is.Javaslom majd egyszer úgy igazabol feküdj már alá valaminek....fognak érni meglepetések futomű ügyben.

A rohadásról meg annyit,hogy a tuljnak ehhez max 10-20%köze van,hogy nem évente egyszer mossa le,esetleg a kesobbiekben elviszi makd egy utolagos alvaz meg üregvédelemre.Az viszont nem a tulajon múlik,hogy a pár éves mazdák már mindenhol rügyeznek meg társai.

2021. okt. 6. 06:44
 12/16 anonim válasza:
14 éve használok Focus MK1-et, 1.6-os, jobb hátsó ajtó alsó éle nagyon rozsdásodik, szinte az összesnek. A központi zár szeret rakoncátlankodni, ki/be zár menet közben. 200.000 km körül motorgenerál, elkezdi enni az olajat az olajlehúzó gyűrű miatt. A termosztátnál van valami műanyag cső, arra kell figyelni, ki szokott repedni, elfolyik a hűtővíz. Alapjárati szabályozó szokott szarakodni, ki kell venni, kitakarítani, visszatenni. A lökhárítóban lévő két lámpába be szokott jutni a víz, legalábbis nálam, párszor kellett cserélni izzó foglalalot, szarrá rohad. Tehát központi zárat nézd meg, az ajtók élét, az olajfogyasztást. Ha ezek jók, akkor nem nagyon lesz vele gond. Amúgy élvezetes vezetni, jobban szeretem vezetni mint a B7-es Passatot, csak akkor adom el szerintem, ha már nagyon lóg a bele...
2021. okt. 6. 10:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Francia autót soha, a Ford elsőgenerációsa fényévekkel jobban összerakott és komolyabb autó, nem rohad az... ezt nem tudom melyik idióta kezdte el terjeszteni.
2021. okt. 6. 12:32
 14/16 anonim ***** válasza:

a ford rohad + szar

a francia nem rohad annyira de szar

ugy hogy ezen ne vezsekedjetek, mind a kettő szar:D

2021. okt. 6. 16:32
 15/16 anonim ***** válasza:

6. Üdv a klubban. Nekem egy 1983-as volt, utólag átalakított XR3 motorral, 2006-ig kihúzta. Igaz, már a minden porcikája rozsdás volt, a tető egyedül nem. Hehe, szép idők voltak. :)

10. A kicsit is megvigyázott, magyarországi békalámpások nem igazán rohadnak.

2021. okt. 15. 21:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Az arkategoriaban tenyleg pont jok a kiszemeltek!

Azert az MK I-es Fókusban NINCS multilink hatso felfüggesztes, de valóban zsenialis a futóműve!

Nyilvan rozsda a fokanal, elektronikus parak a Cliónál lehetnek, de at kell nezni rendesen, vegigpróbalni az összes kapcsolót.

2021. nov. 20. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!