Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel olaj, segítetek légyszíves?

Opel olaj, segítetek légyszíves?

Figyelt kérdés

Opel Astra K automata váltós autóba milyen gyári sebességváltó olajat kell vennem és mennyi kell bele Olajszűrő is kell hozzá?

Gépkönyvben erről semmi nincsen.

2021. okt. 5. 13:31
 1/9 anonim ***** válasza:
66%

kézikönyvben a folyadékoknál ott kell legyen

de őszíntén, ha ezeket nem tudod kideríteni, ne próbáld kicserélni az olajat, mert kicsit többől áll, mint motorolaj

2021. okt. 5. 14:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Nincs bent a könyvben. És nem akarom kicserélni csak beszerezni
2021. okt. 5. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem "élettartam" olajos?
2021. okt. 5. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Bemész bármelyik autósboltba és gépből megmondják. De jobb ezt inkább olyan helyen csináltatni ahol ezzel foglalkoznak, ugyanis a teljes olajmennyiséget nem tudod lecserélni, mert sok marad benne. Vidd inkább el egy ilyen céghez:

[link]

Masik dolog viszont ha sok van az autóban, és nem cserélték rendszeresen a váltóolajat, akkor lehet többet ártasz vele mint használsz, mert a friss olaj fellazithat apró lerakódásokat amik onnantól elszabadulva megakasztják a váltó szelepvezérlését.

2021. okt. 5. 15:07
 5/9 anonim ***** válasza:
26%
#4 Váltó szelepvezérlését????
2021. okt. 5. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

#5 Igen pl

[link]

De guglizz rá, hogy automata váltó szeleptömb. 😉 Ugyanis az egész kapcsolgatást egy elektrohidraulikus szerkezet irányítja.

2021. okt. 5. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
#6 Igazad van, nekem erről a motor szelepvezérlése ugrott be.
2021. okt. 5. 15:49
 8/9 anonim ***** válasza:
56%

Kopaszék is elmondják ezt az olajcserés dolgot, először ezt akartam belinkelni.

[link]

2021. okt. 5. 15:56
 9/9 anonim ***** válasza:
#5: ugye neked a sajt is csak egy halványsárga lyukacsos tejfehérjét jelent? De egy kismillió furattal, labirintjárattal, szeleppel telezsúfolt fémtömböt már nem, ha jól sejtem...
2021. okt. 5. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!