Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabad egy dízelt 1-esbe...

Benyovszky Oszkár kérdése:

Szabad egy dízelt 1-esbe rakni és addig nyomni neki a gázt hogy a fordulatszámmérő belemenjen a piros zónába?

Figyelt kérdés

2021. okt. 3. 17:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Üzemmeleg volt a motor, előtte mentem vele 23km-t.

Mit értesz leszabályozás alatt? Azt tudom hogy nem szabad felengedni a kuplungot 1-re, hogyha a sebesség 10Km/h-nál több.

Bocs rosszul írtam, 2-ben csináltam meg ezt a manővert. De a 2-el is ugyanaz a helyzet, nem szabad 20Km/h-nál nagyobb sebességnél ráengedni a kuplungot.

2021. okt. 4. 08:09
 12/13 anonim válasza:

Honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy 1-esben 10km/h, 2-esben 20km/h-nál nagyobb sebesség esetén nem szabad ráengedni a kuplungot? Mond már el, hogy mi baja lesz a motornak vagy a váltónak? Számtalanszol váltok vissza 40-50 között 2-be, 70-80 3-ba... Szintén 1.9 TDI, csak Octavia. Kikormolni amúgy így nem fogod. Ha ki akarod kormolni akkor huzasd meg 3-4-ben 4000 környékéig, vagy tartsd 3500-on majd padlózd 4000-4500-ig (max) majd engedd vissza és újra (amíg jön a korom belőle). Ezzel ki tudod "takarítani" a kipufogó rendszered. De normális használat mellett (1600-3400 fordulat) nem fog kormolni ez a motor ha jó állapotban van. Tapasztalatból mondom, sőt bónuszként az olaj sem fog leülni az intercooler alján ami azért is jó, mert egy hirtelen padlóra/visszaváltásra egy véletlebn pillanatban nem fogja felrántani az olajat és nem fogja magát szétpörgetni majd végül kikönyökölni. Mert ha ilyen butaságokban hiszel, minthogy 1-es padló kikormolja, vagy 20 felett nem lehet 2-esre kuplungot engedni akkor fogalmad sincs arról, hogyan kell megállítani azt a dízelmotort ami nem gázolajra megy, hanem coolerból/turbóból felkapott olajra.

*Ha városozol akkor nyilván okádni fogja pár nap után a koromot egy euro 3-as motor ezért érdemes vele járni országútra picit meghajtani a fentebb leírt módon.

2021. okt. 4. 18:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Ne tedd ezt a technikaval. Hosszabb 3000-res vagy a feletti fordulatszám kell neki, leginkább mondjuk 100 km autópálya kicsit megnyomva. De nagy teljesitmeny növekedést az sem okozhat, max ha folyton városban nyuzod tipik anti-dízel felhasznalasban akkor valamennyire magahoz fog térni esetleg.
2021. nov. 20. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!