Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a rendőr megállit autóval...

Ha a rendőr megállit autóval és kiszállit minket, jogában áll teljesen átkutatni, levetkőztetni mert gyanúsak vagyunk neki?

Figyelt kérdés
Ha a rendőr megállit autóval és kiszállit minket, ha csak úgy kedve van jogában áll minket teljesen átkutatni, levetkőztetni, autót átnézni mert gyanúsak vagyunk neki? A vezetőnél megértem ha mérnek dolgokat de pl. utaskánt köteles vagyok ebbe belemenni? Mi történik ha elutasitom?

2021. okt. 2. 13:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
10#es Ha arra jársz akkor szoktad látni őket, mert nem egyszer találkoztam velük az egyik parkoló kijáratánál állnak Nürnberg után a A3ason hazafele a következő parkolóba meg kiviszik a gyanús kocsit..civil 3as Bmw volt hogy másik autóval és volt hogy rendőr autóval együtt vezettek ki autót!Nem mondanám...Nem nudiztak nem a gatyát kellett letolni csak a gatyáig míg rá pillantottak!
2021. okt. 2. 20:30
 12/12 anonim válasza:
Nos, csomag és ruházatátvizsgálást végezhetnek a rendőrök illetve átkutathatják a gépjárművet is de motozást csak az ügyészség vagy nyomozó hatóság rendelhet el és közben jelen kell lennie egy orvosnak és értelemszerűen csak hatósági objektumon belül végezhetik el.
2021. okt. 11. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!