Fél millió forintból milyen viszonylag jól gyorsuló, keveset fogyasztó, megbízható, viszonylag biztonságos, nagyobb méretű(4 ember (kényelmesen) elférjen benne), olcsó(ennyiért jó állapotú) autót lehet kapni?
" Sőt külföldön dupla-tripla ennyi fizunál van hogy olcsóbb az autó, mint nálunk"
Azért, mert a nyugatinak a magyarral ellentétben van annyi esze, hogy nem költekezi túl magát kényelmi szempontból. Ha 1 év összespórolnod 500k-t akkor nem engedheted meg magadnak az autót. Írta is valaki, hogy több tízezer havonta fenntartani egy kocsit, hogy szeretnéd szervizeltetni, tankolni ilyen pitiáner fennmaradó összegekből?
"Sőt külföldön dupla-tripla ennyi fizunál van hogy olcsóbb az autó, mint nálunk."
Ez valóban így van sok helyen, de ott oka is van. Vegyük példának az angol kocsikat, híresen olcsók tudnak lenni használtan.
Nézzük meg az okokat. Kevés rájuk a kereslet a kínálathoz képest, így nagyon le tud menni az áruk. Miért? Mert drága a fenntartásuk, 3 éves koruk után évente szigorított műszaki vizsga, eszméletlen magas kötelező biztosítás, lletve jobbkormányos mivoltuk miatt a külföldi piac sem nagyon vesz tőlük. Ezek a fő okok, amiért néhány "luxusabbnak" számító kocsi olyan olcsó tud lenni használtan, akár 1000 fomt alatt ki lehet fogni működő darabokat. De minden országnál megvannak az okok, hogy miért olcsó, miért drága.
35-ös
na meg az a magyar 1250 euró is szép xd
Nagyon jó világ lenne itt, ha közel 500k lenne az átlagkereset
Kulturált vagy nagyon :D
Nem jött össze az élet? Fáj?
Bruttó átlagkeresetről beszéltem.
Az adatokat nem hasracsapásszerűen találtam ki, hanem megkerestem a hivatalos adatokat, de nyilván te jobban tudod. Valamint holland állampolgároknak, munkavállalóknak csinálom a holland bérszámfejtését, és eléggé stimmelni látszik az a holland bruttó átlag. Most hogy 3200 vagy 2800, szerintem mindegy.
Illetve még ha nem is stimmel euróra pontosan, a nagyságrend jó. Matematikailag. Most hogy 4-szer vagy 5-ször több a fizetésük, az már tök mindegy a mondanivalóm szempontjából. Szövegértelmezés nem lehetett a kedvenced, ha a szöveg szempontjából lényegtelen adatokon akadtál meg.
A 4000 euró a német statisztikai hivatal adatai alapján volt. De biztos jobban tudod, mint ők, nyilván több adat áll rendelkezésedre, mint nekik...
"Average income in Germany
According to the Federal Statistical Office of Germany, in 2019 the average gross annual salary was 47.928 euros, or 3.994 euros per month. Individual salaries can vary greatly from this figure, as they are affected by factors such as age, seniority, industry, experience, working hours and geographical location."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!