Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelentenek ezek az autó-tí...

Mit jelentenek ezek az autó-típusok?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha nagyon hülye kérdés, mert mások nagyon egyértelműen használják ezeket a kifejezéseket, én viszont nem ismerem mindnek a jelentését!

Az nagyjából megvan, hogy milyen a ferdehátú, a sedan és a kombi autó. Na de mi az az egyterű, kupé, limuzin, SUV, pickup (ez talán az ilyen platós terepjáró?), crossover?

Valaki meg tudná ezeket magyarázni nekem?

2021. szept. 26. 16:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyterű: olyan, mint egy kombi csak nagyobb, magasabb és lehet 7 személyes. Kb. A kisbusz és a kombi között van. pl. Opel Zafira, Ford Galaxy

Kupé: általában sportosabb 2 vagy újabban 4 ajtós autók, olyan hosszú, mint egy szedán, csak csapott a háta. Pl. Toyota Celica

Limuzin: ugyanaz, mint a szedán.

SUV: eredetileg alvázas terepjárókat nevezték így, ma már gyakorlatilag minden magasabb hasmagasságú személyautóra rámondják, hogy suv a Dustertől az X8-ig.

Pickup: platós autók, leginkább terepjárók pl. Ford Ranger, Toyota Hilux

Crossover: eredetileg a suv és a személyautó keresztezése (magasított önhordó karosszériás személyautó), gyakorlatilag manapság már ugyanaz, mint a SUV.

2021. szept. 26. 16:51
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Beírod a google-be, rámész a képekre és megnézegeted őket. Illetve tuti van rengeteg oldal, ahol le van írva minden hasonlóság, különbség. Azokat is érdemes elolvasni esetleg. Vagy szeretnéd, ha bemásolnánk ide őket?
2021. szept. 26. 21:08
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 Már leírta a dolgot, meg példákat is írt, ebből már bőven meg tudtam nézni bővebben is. Neki köszönöm a segítséget! #2 Neked a kötözködést már kevésbé.
2021. szept. 26. 21:11
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Nem kötözködés, segítségnyújtás. Annál hatékonyabb módszer nincs, hogy megnézed ezeket saját magadnak, akkor nem mások leírása alapján kell elképzelned. Nekem a kettő együtt (kép + leírás) segített anno. De akkor ezek szerint nem szeretnéd, hogy bemásoljuk ide, hanem rákeresel magad google-ön.
2021. szept. 26. 21:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Bocsi, határozottan azt hittem, hogy kötözködésnek szánod. Rákerestem már a konkrét típusokra, amiket #1 írt, így abszolút értem már.
2021. szept. 26. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!