Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autópályán árt a dízel autónak...

Autópályán árt a dízel autónak a 2700-3000 fordulat?

Figyelt kérdés
2021. szept. 24. 14:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért ártana?! 4 henges dízeleknél valahol 5000-es fordulat környékén van a tiltás. A közelében nem vagy még!

Nekem az előző dízel autómban csak 5 sebességes manuális váltó volt. Mindig kerek 3000-es fordulaton kapcsoltam be a tempomatot. Ez kb óra szerinti 140km/h-s sebességnek felelt meg. Naponta így közlekedtem vele 200 km-t, sok éven át. 304.000km-en keresztül volt nálam. Az év világon semmilyen motormeghibásodása nem volt. Pöccre indult télen-nyáron. Olajra rátölteni soha nem kellett. EGR, szívósor soha nem tömődött el.

Inkább még jót is teszel vele, nem fog elkormolódni, rendesen ki tudja regenerálni a DPF-t. Ezerszer jobb a motornak az egyenletes 2700-3000-es fordulat, mint a városban alacsony fordulaton kínzás.

2021. szept. 25. 08:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!