Elvehetik a már meglévő (A2) jogosítványomat, ha megbukok a B kategória forgalmi vizsgáján?
Bár nem túl jó forrásból, de úgy hallottam valakitől, hogy állítólag ez lehetséges.
Nekem több ismerősöm is van, aki nem elsőre szerezte meg a B kategóriáját, és nem vették el a jogosítványát, ezért is hiszem ezt a felvetést hamisnak.
Nem gondolom, hogy a B-s forgalmi vizsga bármilyen szinten tükrözné a motoros tudásomban esetlegesen fellelhető hiányosságokat, ezért logikátlannak tartom, hogy ez bármilyen helyzetben előfordulhatna. A KRESZ vizsgám közel max pontos lett, és a vezetéssel sem a forgalom a probléma, mivel motorral elég tapasztalatot gyűjtöttem már, hanem maga az autó vezetése. Soha nem vezettem autót előtte, ezért még nehéz a kezelése, de ez később úgyis megszokom, csak kell egy kis idő neki.
A motoromat használom a hétköznapokban is, így ha elvennék a jogosítványom, az nagyban megnehezítené a közlekedésemet.
Bár nem hiszem, hogy ez bármilyen formában is igaz lenne, minden esetre érdekel, hogy ki mit gondol róla, és remélem, hogy meg tudjátok erősíteni, hogy ilyen nincs.
Zárjuk rövidre ezt a tévhitet.
Hivatalosan akárhányszor megbukhatsz a B-s forgalmi vizsgán, aminek NINCS olyan következménye, hogy bármelyik másik jogosítványodat ezért elvennék.
Látom eléggé rástresszeltél erre, de jobb lesz ha tudatosítod magadban ezt: Nem vehetik el!
#2 vagyok
Annó én is izgultam a dolgon, lehet apám is rátett egy lapáttal. Aztán kértem jogtanácsot, és nem idegeskedtem rajta többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!