Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen büntetésre számíthatok,...

Milyen büntetésre számíthatok, ha egy 150ccm-es robogót rendszám nélkül, segédmotorra kötött biztosítással vezetek úgy, hogy csak B-s jogsim van?

Figyelt kérdés

2021. szept. 20. 19:10
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Hát nem lesz kevés.
2021. szept. 20. 19:20
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
2021. szept. 20. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
Nagyobb az esélyed rá, hogy balesetbe keveredsz, mint hogy elkap a rendőr.
2021. szept. 20. 21:19
 4/6 D. Brasco ***** válasza:
96%
Elmondtuk mar ezerszer hogy nem a rendőrtől kell fosni hogy az majd megbüntet mert kb az a legjobb dolog ami történhet veled....az igazi finomság ha egy baleset részese leszel,úgy hogy nem is te vagy a vétkes fél...A biztositasi csalastol kezdve minden rad lesz verve ezeknek meg nem ejnye-bejnye a büntetési tétele....
2021. szept. 20. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:
95%

Ez már A2 kategóriába sorolható motorkerékpár, tehát arra a kategóriára valószínűleg eltiltást kapsz X időre, tehát ha akarnád sem tudnád megcsinálni addig rá a jogsit, és valószínűleg pénzbírság.

Ha figyelembe veszik azt, hogy mondjuk B-s jogsid már van, akkor azt nem tudom, hogy ront-e, vagy javít-e a dolgokon. Szerintem max ronthat.

Bár a B-vel valószínűleg nem fognak foglalkozni, mivel semmi köze a motoros kategóriákhoz. (AM az segédmotoros kategória, azaz Moped, és nem motorkerékpár. Sok helyen azt figyelembe se veszik egyébként.)

És amit az utolsó (4-es) is írt, biztosítási csalás is ott lesz még. Azért egy 150ccm motor már nem egyezik meg egy Honda Dio-val meg egy Aprilia RS vagy SR? (Nem tudom pontosan xd) 50-es robogóval. Ez már biztos hogy a nagyobb testű változat. Feltűnő lesz, mert azért ezek már szedik a lábukat. :D Most vetted és papíroztattad is le, vagy már hajtod így a szekeret egy ideje? Gyanítom, hogy az első, mert akkor nem írtál volna ki ide kérdést. :D

Nem éri meg kockáztatni. B-s jogsihoz már olcsóbban, max 10-12 óra alatt például megtudod csinálni az A1-es jogsit. Igaz, az "csak" 125ccm és 11kw, de már az is valami. És akkor hajthatod a 125-ös motorodat ahogy akarod. Ha pedig 150-eset akarsz legalább, akkor be kell iratkoznod A2-re. Ott nincsen köbcenti korlátozás. Ott teljesítmény korlát van, ami max 35kw lehet. A gyakorlat egyébként azt mutassa, hogy nagyon max ilyen 550-600ccm-ig talán bele fér egy-egy bizonyos motor. De egy 500-as mindenképp. Nyilván, a többsége négy ütem, a két üteműeknek nagyobb a teljesítménye. Lásd például: Suzuki DRZ 400 SM (gyárilag 35kw, A2-vel vezethető) és a DRZ 400 E közötti különbséget. (ez már 40kw felett van. talán 42-43) Jó, mondjuk ezek négy üteműek, de akkor is. Vannak kivételek persze. De a tapasztalat azt mutassa, hogy a négyüteműek között lehet választani jobban A2-es kategóriára. Viszont ez egy komplett motoros tanfolyam, mivel nem volt előzetesen motoros jogsid.

Add el, és vegyél inkább egy 125ccm-et. Rakd le rá a jogsit, és csapathatod is. Tényleg meg van ilyen 60-70e Ft-ból nagyon max szerintem, és van egy komplett kategóriád. Már nem kell annyi órát venned, mert van B-s jogsid. És tulajdonképpen nagy motort vezethetsz, mert ez már annak számít. És ugyan azok a sebességhatárok, mint autónál. Utast is vihetsz 2 év után, autóúton és autópályán is mehetsz már vele stb stb.

Nem érné meg jobban? A mai világban nem éri meg g**izni a dolgokkal, mert idő előtt lebuksz. Lehet hogy hamarabb, mint amire számítasz. És amikor megmondják a szankciót, akár pénzbírság akár más, olyankor sajnálkozik az ember. Hidd el, jobb nyugodtan aludni. Én már a C-s jogsit csinálom, hamarosan kresz vizsga. Ha befejezem, akkor szeretném én is megcsinálni minimum az A1-et, de lehet hogy A2 lesz belőle. Már elkezdhetném az A korlátlant is, csak nekem nem kell 800-as meg 1000-es motor. Az autók jobban érdekelnek. :D Persze érdekelne a motorozás is, azért akarnám megcsinálni legalább az A1-et. Ha megvan a C-s jogsi, akkor ez lesz még tervben.

Neked sok sikert, és azt mondom, hogy gondolkozz el ezeken a dolgokon. Olcsóbban kijössz legálisan, mint illegálisan. Ráadásul ha elkapnak és kapsz pénz büntit, még kapsz eltiltást is. Ami azt jelenti, hogy A2-vel vezethető motort vezettél, akkor megkapod az eltiltást rá. És szerintem sem A1-re, és a nagy A-ra sem tudsz menni addig. Legalábbis a korlátlanra biztosan nem, talán max A1.

2021. szept. 20. 21:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Én leszedtem mindent ami a teljesítményre utal, átmatricáztam ötvenre és a típustáblát, órát, kipufogót is mert ebből a kínai gagyiból van ötvenes is. A motort pedig csak akkor lehet kímérni ha lejön a henger.
2023. jún. 8. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!