Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen szempontok alapján...

Milyen szempontok alapján érdemes autós oktatót választani?

Figyelt kérdés
Számít például a tanulóautó típusa?
2021. szept. 20. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Minimálisan számít az autó típusa is, igen. Minél gagyibb, annál jobban tanulsz meg vezetni. Szerintem mindig ajánlás alapján érdemes oktatót választani. Körbekérdezel az ismerősök között, akik nemrég csinálták, és oda mész ahova ajánlják.
2021. szept. 20. 13:25
 2/12 A kérdező kommentje:

Épp ez az, mostanában költöztem ide. Ajánlottak 3 oktatót, mindet jó szívvel, hát már nehéz is a helyzet :)

Az egyik iskolában vannak a következő lehetőségek:

-Suzuki Baleno

-Mitsubishi ASC 4WD diesel

-Toyota Auris

-Hyundai i30 /1.4 diesel

-Ford Fiesta

-Suzuki Ignis

-Renault Clio

-VW Golf

Motorozom pár éve, autót 3-szor próbáltam összesen.

Zavar, hogy nem látok ki rendesen, főleg az a nehéz, hogy az orra elé nem látok és persze hátra sem :)

Remélem, meg lehet tanulni és szokni. Talán ha valami kis konzerves doboz jellegűt keresek, az megteszi nekem.

2021. szept. 20. 13:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Közepes méretűt ajánlok, hogy megtanuld a méreteket egy autónál, lehetőleg férfi oktatóval. Dízellel könnyebb tanulni, de később nehezebb lesz a benzinest kezelni. Benzinesen nehezebb megtanulni, de nem lesz baj utána kb. semmilyen autó vezetésével. Motorozás veszélyes, ajánlatos szerintem átszokni teljesen autó vezetésre az életed védelme érdekében. Az ajánlottak közül mérlegeld ezeket amiket írtam és meg is lesz a kiválasztott. Sok sikert :)
2021. szept. 20. 13:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm :)
2021. szept. 20. 13:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha tudsz oktatót választani akkor szerencsés vagy. Én 3 éve csináltam a jogsit olyan helyen ahol 10 oktató is volt.

Fél évet vártam mire lett egy szabad oktató aki el tudott vállalni.

2 ezres dízelje volt.

Jogsi megszerzése után 1 évvel vettem autót. Az meg csak kis 1.2-es autó volt. Nagyon szokatlan volt, hogy jobban csúsztatni kell indulásnál a kuplungot meg több gázt kell adni.

De megszokás kérdése.

2021. szept. 20. 13:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Azt választod, aki elöbb tud vállalni.
2021. szept. 20. 14:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Én az Aurist választanám... második helyen az ASX dízel.
2021. szept. 20. 14:36
 8/12 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os,

tudnak vállalni mindannyian, ezért is próbálok más alapján szelektálni.

Köszi mindenkinek!

2021. szept. 20. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én valamelyik kisebb dízelt választanám. Mindig azt mondják, először járni tanulj meg, utána futni, akkor minek szopassam magam egy nagyobb autóval, vagy benzinessel. Én nem autó alapján választottam, de szerencsére egy kicsi dízelt kaptam, és a későbbiekben nem volt gond benzinesre váltani. Ráadásul azalatt a pár óra alatt senki sem tanul meg vezetni, hozzászoktatnak a forgalomhoz és a jármű kezeléséhez a forgalomba.
2021. szept. 20. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem miféle logika mentén javasolják itt a dízeleket vezetni tanulni.

Ha egy kis ccm-es szívó benzinnel megtanulsz elindulni, akkor bármivel el fogsz tudni indulni. Egy dízel esetében ha botlábú vagy később okozhat gondot egy gyenge benzines kisautó kezelése.

2021. szept. 20. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!