Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Zalából kihúzott Lada-t...

A Zalából kihúzott Lada-t mennyiből lehetne megmenteni?

Figyelt kérdés
Megmentést úgy értem, hogy kiállítható állapotba hozása, tehát nem közlekedés célzattal. Szerintem megérné megmenteni, mert kuriózum, ráadásul gyárilag gázas, ami nagyon ritka!

2021. szept. 15. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
És ha elkészül, mitől lesz ez azonos az eredeti vízből kihúzott Ladával? Mert kb. mindent ki kell cserélni benne. Mintha kiemelnék a Titanicból egy ötkilós eredeti vasdarabot, aztán köré építeném a hajó másolatát, tényleg eredeti lenne...
2021. szept. 16. 09:24
 12/16 anonim ***** válasza:
#11-nek igaza van!!!
2021. szept. 16. 10:14
 13/16 A kérdező kommentje:
Videókban láttam olyat, hogy a rozsdás tárgyat beletették valamilyen vegyszerbe, amibe áramot vezettek és a rozsda helye újra színtiszta fém lett. Egy rozsdás kasznival miért ne lehetne ezt megtenni? Oké, hatalmas kád kellene neki és gondolom a vegyszer sem olcsó, de múzeális tárgyaknál nem szokott szempont lenni a restuárálás költsége.
2021. szept. 17. 02:49
 14/16 anonim ***** válasza:
Csak ott még maradt fém, amiről el lehet távolítani a rozsdát. Ha már nincs, akkor az egész szétporlad az ilyen játéktól.
2021. szept. 17. 17:19
 15/16 A kérdező kommentje:
Az nem a rozsdát alakítja vissza?
2021. szept. 17. 17:34
 16/16 anonim ***** válasza:

De, a vas oxidot visszaalakítja vassá.

De ha már a fém szerkezete megváltozott (pl. lyukak rohadtak bele) azt már értelemszerűen nem alakítja vissza.

2021. szept. 18. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!