Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az olajcsere is olyasmi, amit...

Az olajcsere is olyasmi, amit márkaszervizben kell csináltatni a garanciaidő alatt?

Figyelt kérdés
Elveszik a garancia, ha ezt máshol csinálják?
2021. szept. 15. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen
2021. szept. 15. 15:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Remélem, hogy aztán amikor később viszem az éves karbantartásra, akkor nem húznak le még egy olajcserével.
2021. szept. 15. 15:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem veszik el, kb. 2007-2010 táján ítélte ezt törvényellenesnek az EU bíróság. Bárhol csináltathatod, legfeljebb akkor fog belekötni a kereskedés a garancia érvényességébe, ha zugszervizben vagy saját magadnak cserélsz olajat és nincs róla valamilyen bizonylatod, hogy a megfelelő minőségű került bele.
2021. szept. 15. 15:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Mivel amúgy is évente vagy 30.000 km-enként (illetve márkától függ) el kell vinned szervizbe, szerintem érdemes egyúttal az olajcserét is letudni.

Ha közben köztes olajcserét csináltatsz és nincs semmi gebasz, azt nem fogják megtudni. Én a légszűrőt cserélem magamnak garanciális autón. Mivel a márkaszerviz szerint 4 év/60.000 km-enként kell kicserélni és külön kérésre sem hajlandóak foglalkozni vele. Filléres tétel, nem ezen fogok spórolni. Vettem magamnak gyári légszűrőt, 10 perc alatt kicserélte. Ha nem kell nekik 10 perces munkáért több ezer forintos munkadíj, megoldom magamnak. Senki nem szólt még érte. Pedig vittem már vissza az autót garanciális probléma miatt. Nem vették ki a légszűrőt, hogy ellenőrizzék. De ha ki is veszik, azt látják, hogy gyári van benne. Hogy bizonyítják be, hogy én raktam bele és nem a gyár?

2021. szept. 15. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Gar. idő után én magam cserélem az olajat, nem foglalkozom csereperiódussal, évente cserélem, rendszerint tavasszal, hogy a téli, nyilván "mocskosabb" olajat frissítsem, ez kb. 8000 km-t jelent.

Persze szűrő miegymás társaságában.

Nekem ne öntsenek bele számlán szereplő "hordós" olajat annyi pénzért.

Nem azt mondtam, hogy az rossz bele, de nem tudom mi, én féláron veszek megbízható helyről olajat.

2021. szept. 16. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!