Simson keverék bioetanollal?
100%-ban biztos vagyok benne.
keveréknek jó az 1:40, de először egy kólásüvegben próbáld ki, hogy az olaj nem ülepszik-e le az aljára.
1 hétig hagyd a polcon aztán nézegess rá, mert ha leülepszik, akkor más olajjal kell próbálkoznod.
1:50-nél gyengébb keveréket NE adj neki, és az 1:40 a tökéletes
ha jót akarsz magadnak, nem teszel bele bioetanolt...
ugyan nekem MZ-m van, de nem áll messze a 2 márka egymástól...
nekem nem oldódott benne rendesen az olaj, így mire kiürült a tank, sajnos a karburátort eltömítette a sűrű trutyi.
a másik meg, hogy igaz, hogy az etanol olcsóbb, de a simson meg mz többet is eszik belőle, szóval költségben ugyanott vagy vagy még drágább is, mivel nemcsak etanolból kell több, mint benzinből, hanem kell hozzá az olaj.
és ráadásul az etanolnak van egy csodálatos maró hatása is, ami képes szétbaszni a festéseket, a karburátorban a rézréteget lemarta...
szóval felejtsd el az etanolt, a simson benzinnel megy...
alapvetően nem rossz az etanol, de csak a gyárilag etanolos autóba érdemes tankolni
Én másfél éve használom simsonba és ég és föld a benzinhez képest. Nagyobb nyomaték, szebb gyertyakép, kevesebb kenőolaj és a motor élettartamát is növeli, mivel alacsonyabb hőfokon ég mint a benzin.
Igen meg kell változtatni a keveréket, 1:60 - 1:80 -ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!