Riga 16. Keverék? Olaj?
Fogol egy 5literes kannát, vagy 20, vagy 10... mindeggy, az a lényeg, hogy a keverék aránya 1:50
5liter benzinhez 1deci olaj kell. Szóval ha megtankolod a 20l-es kannát, akkor 4 deci olaj kell bele.
Nem tudom, hogy a rigának mekkora a tankja, szerintem valamivel több mint 5l, na azt telenyomod 95-el, és érzésre töltesz bele 1.2 deci olajat. Nem kell ezt az olaj témát olyan komolyan venni, mehet bele nyugodtan több is.
Egy idő után ráérzel.A Riga gyári keverési aránya 1:25 de szerintem ez pazarlás, bőven elég az 1:50. Az a lényeg, hogy kétütemű olajat rakj bele.(2T) Ha tudsz venni szintetikusat fél szintetikusat, akkor azt rakj bele ezek drágábbak de kevesebb füst, és lerakódás. Amúgy meg ásványi olaj... Benzinkúton lehet kapni sok félét. Én az OMV-nek a lególcsóbb ásványi olaját használom (1300Ft) Füstöl, van némi lerakódás, de elviselhető, és még nem volt kenési probléma a motorommal.
A váltóba 4Dl olaj kell a szervíz könyv szerint, ide 10w40-es motorolaj kell. Itt is elég sok féle van, erre is igaz, hogy körülbelül olyan minőségüek amennyibe kerülnek.
DE teljessen felesleges rengeteg sok pénzt kiadni szintetikus olajakra, mert amiket az tud azt a Riga nem használja ki, szóval a váltóba ásványi olaj kell!
Veszel 1literes dobozban, és beleöntheted nyugodtan a felét.(5dl) Azthiszem a blokkon van egy olajszint ellenőrző csavar (ez rövid csavar, kb 1centi hosszú) azt kell kitekerni, és addig kell feltölteni a szintet, ha ott folyik ki akkor visszacsavarod, és kb még 1dl-t rátöltesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!