Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Renault sajátosság vagy hiba?

Renault sajátosság vagy hiba?

Figyelt kérdés

Van egy 2004 es Renault Modusom. Kezdő vagyok a témában. Az a kérdésem, hogy azt miért csinálja a kocsi, hogy ha lefullad, a motor ugyan leáll, de a műszerfal világít, úgy mint menet közben. Ilyenkor úgy tudom beindítani, hogy a gyújtást leveszem, és mintha újra elindulnék. Opel qstrája volt apukámnak, ha az lefulladt, kialudt a gyújtás is és a kulcs elfordítása után lehetett indítani újra. Itt nem. Ha nincs lehúzva az ablak, és nem hallom, hogy leállt a motor, akkor egy laikus nem tudja hogy lefullad, max. csak onnan, hogy nem indul. Egyszer egy körforgalom előtt fulladtam le. Szarakodni is kellett az újraindítással, ezért persze ledudáltak jogosan.

Nem tudom kitől megkérdezni, hogy ez vajon a Renault-ok sajátossága, vagy hiba?

Hibaüzenetet nem ír, de szerintem ez nem normális jelenség. És roppant idegesítő, hogy lefulladáskor mindent le kell először állítanom, nem indítózhatok rögtön.

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

2021. szept. 10. 14:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Benzinesnél simán rá lehet inditózni. Régi dízel esetén, az izzítás miatt nem lehet.
2021. szept. 10. 14:56
 2/3 krwkco ***** válasza:

A gyujtáskapcsoló mechanikája nem engedi hogy indítózzál, amíg nem veszed le a gyujtást. Azért, hogy a járó motorra ne lehessen ráindítószni.

Ha leáll a motor, a fények nem alszanak ki, mert az áramkörökön rajta van a gyujtás és a műszerfal megkapja a feszültséget. De kigyullad a töltésjelző és az olajnyomás lámpa. (És leesik 0-ra a fordulatszám, ha van fordulatszámmérő.) Ebből lehet tudni, hogy leállt a motor.

Minden normális autón így van.

2021. szept. 10. 15:33
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi. Ez benzines, de nem esik le a fordulatszám. Pl hátramenetben mikor lassan kell araszolni, akkor fordul elő, hogy lefullad. Nem gyullad ki sem a töltésjelző, sem az olajnyomás lámpa. Onnan tudom, hogy lefulladtam, hogy lehúzom az ablakot és ha nem hallom a motort járni. Ez benne a furcsa. Úgy szoktam, hogy leveszem a gyújtást, mivel a motor áll. Kiveszem a kulcsot és nulláról kezdek mindent.

Köszönöm a válaszokat.

2021. szept. 10. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!