Miért kell pl egy luxusautó (pl.BMW 730d) mellé egy átlagos autó is? (Nissan Almera 20 éves)
Megfigyeltem, hogy a mostani főnökömnek 7-es BMW-je van, 2011 körüli, de van mellette egy faek egyszerű Nissan Almeraja is, ami 20 éves. Előző munkahelyemen Volkswagen Arteon / Ford Mustang mellett volt a főnöknek Renault Thaliája. Minek ilyen autók mellé átlagos autók? Nem értem.
Ráadásul a mostani főnök ma is a Nissannal jött. Nem cuccol vagy ilyesmi :D
Mert nem kelt feltunést . Nem mindenkinek erdeke,hogy azok elott mutogassa a pénzét akik szarert hugyért dolgoznak neki. Így el lehet játszani a "csórót" ,nem fogtok hozzá odamenni fizetésemelésért.
B verzió (ami a ritkább) hogy földön járó ember és nincs szüksége arra,hogy a drága kocsiját mutogassa mert nem ezen múlik a sikere.
Munkába,ingázáshoz drága egy luxus/prémium autóval menni,a munkást nem félti ha történik vele valami,keveset fogyaszt,olcsón fenntartható.
Attól hogy valaki megengedhet magának egy komolyabb autót nem azt jelenti hogy csak úgy szórhatja a pénzt,főleg hogy nem olyan szintről beszélünk hogy 2 évente veszi a 40-50 milliós autókat.Egy olyan 7-es BMW-t lehet venni akár 4-5 millióért is ami nem egy eget rengető összeg(fenntartást most ne nézzük)
Ezek az emberek azért is lehetnek pénzesek mert nem verik el minden adandó dologra a pénzt
A 7-es bmw hosszú távon jó, a kényelem miatt. Helyben rohangálni, valami kisebb jó. Én pl. az 5-ös mellé egy öreg 3-ast vettem ingázósnak, amit nem kell sajnálni a gyártelepen. Aztán jobb és megbízhatóbb volt, 100 ezer kilométeren keresztül, mint az újabb 5-ös.
De németeknél divat még az is, hogy van téli autójuk. Emlékszem, főleg déli sváb részeken kezdtem 2007 telén, néztem milyen csórók a 2-es golfjaikkal. Aztán amikor áprilisban jött a napsütés, kerültek elő az 1-2 éves mercik, meg porschék.
Gondolom nem akarja munkata hasznalni a BMW-t .
Ismerek valakit aki vett egy Mustangot de sose lehet vele latni mert az csak hobbiauto. A hetkoznapokban egy pickuppal jar.
Ha nekem lenne egy luxusautom akkor en csak hetvegente meg nagyobb utakra hasznalnam. 10 eves BMW 7est azert nem feltenek annyira.
“ 10 eves BMW 7est azert nem feltenek annyira.”
Attól függ. Én a 21 éves m-est jobban féltem mint a hétköznapi autómat.
Neki is lehet van benne 20 ezer, meg többnyire garázsban volt, akkor jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!