Beragadt a vezető oldali ajtó. Mit lehet vele kezdeni?
Úgy történt, hogy nyitottam volna ki belülről, megfogtam a kilincset, erre valami drótszerű kipattant belőle (megsértette a kezemet is), és most úgy látom, hogy el is van mozdulva a kilincs, olyan mintha nem tartaná szinte semmi. Az ajtó így beragadt. Mit lehet vele kezdeni? Drága lesz a javíttatàsa?
Most úgy kell ki-be màsznom az anyós ülés felől, ha be akarok ülni a kormány mögé.
Nem nagy szám autó. 2001-es Suzuki Swift, Sedan.
Szét kell szedni az ajtó kárpitot ha tudod, nyilván kiszakadt a bowden és működés képtelen lett.
De mivel megkérdezted akkor gondolom nem értesz hozzá ezért vidd szerelőhöz.
És ez nagy munka lesz? Drága lesz?
Idén kezdem az autószerelő képzést egyébként, azért kérdezgetek itt dolgokat, ezzel is tanulok. Nyilván hozzá nem fogok nyúlni, elviszem szervizbe.
Autószerelőnek tanulsz és ilyentől megfutamodsz? Ugyan már!
Vegyed meg a szerviz kézikönyvet, vagy online keressed meg hogyan kell leszedni az ajtó kárpitot. Ha szerencséd van, nem kell hozzá kicsavarozni az ülést.
Beírod a youtubera, hogy suzuki swift kárpit leszedése és végignézegeted őket. Leszeded és látni fogod mi ugrott szét. Nem szedtem még szét szuzit, de valószínű nem egy ördöglakat. Összerakod, ha eltörött valami veszel 3 forintért hozzá bármit és összerakod. Ha autószerelő szeretnél lenni, akkor ennyi gyakorlatod már lesz legalább.
Linkelek egyet.
Az a gond, hogy a kárpitot nem lehet leszedni, amíg az ajtó zárva van. Az egyetlen remény, hogy benyúlsz az üveg mellet egy vastagabb hajlított dróttal és azzal próbálod nyitni a zárat. Hogy ehhez milyen mozdulat kell és lehetséges-e egyáltalán, azt nem tudom. Le kell venni az másik oldali kárpitot és megnézni a zár működését.
Ha szerelőhöz viszed és neki van tapasztalata a nyitásban, akkor kb 10 ezer munkadíj és kb. 10 ezer alkatrész. Összesen 12-20 ezer.
Ha tudja, hogy hogy kell a zárat nyitni. Ha nem tudja, akkor nem fogja vállalni és jobb is ha nem próbálkozik órákig.
Sikerült végül kinyitni belülről. Kàrpitot leszedtük egy haverommal, és kicseréltük a kilincset.
A fent említett probléma teljesen normális ennél a típusnál, ahogy utána olvastam.
A kilincs kétezer forint volt, a szerelés meg nyilván nem került pénzbe, mert ketten csináltuk a haverommal. Ezért a szerelőm elkért volna 20-30 ezer forintot.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!