Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Beragadt a vezető oldali...

Beragadt a vezető oldali ajtó. Mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés

Úgy történt, hogy nyitottam volna ki belülről, megfogtam a kilincset, erre valami drótszerű kipattant belőle (megsértette a kezemet is), és most úgy látom, hogy el is van mozdulva a kilincs, olyan mintha nem tartaná szinte semmi. Az ajtó így beragadt. Mit lehet vele kezdeni? Drága lesz a javíttatàsa?

Most úgy kell ki-be màsznom az anyós ülés felől, ha be akarok ülni a kormány mögé.

Nem nagy szám autó. 2001-es Suzuki Swift, Sedan.

2021. szept. 6. 12:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Szét kell szedni az ajtó kárpitot ha tudod, nyilván kiszakadt a bowden és működés képtelen lett.

De mivel megkérdezted akkor gondolom nem értesz hozzá ezért vidd szerelőhöz.

2021. szept. 6. 12:40
 2/7 A kérdező kommentje:

És ez nagy munka lesz? Drága lesz?

Idén kezdem az autószerelő képzést egyébként, azért kérdezgetek itt dolgokat, ezzel is tanulok. Nyilván hozzá nem fogok nyúlni, elviszem szervizbe.

2021. szept. 6. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Autószerelőnek tanulsz és ilyentől megfutamodsz? Ugyan már!

Vegyed meg a szerviz kézikönyvet, vagy online keressed meg hogyan kell leszedni az ajtó kárpitot. Ha szerencséd van, nem kell hozzá kicsavarozni az ülést.

2021. szept. 6. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Beírod a youtubera, hogy suzuki swift kárpit leszedése és végignézegeted őket. Leszeded és látni fogod mi ugrott szét. Nem szedtem még szét szuzit, de valószínű nem egy ördöglakat. Összerakod, ha eltörött valami veszel 3 forintért hozzá bármit és összerakod. Ha autószerelő szeretnél lenni, akkor ennyi gyakorlatod már lesz legalább.

Linkelek egyet.

[link]

2021. szept. 6. 13:39
 5/7 krwkco ***** válasza:
60%

Az a gond, hogy a kárpitot nem lehet leszedni, amíg az ajtó zárva van. Az egyetlen remény, hogy benyúlsz az üveg mellet egy vastagabb hajlított dróttal és azzal próbálod nyitni a zárat. Hogy ehhez milyen mozdulat kell és lehetséges-e egyáltalán, azt nem tudom. Le kell venni az másik oldali kárpitot és megnézni a zár működését.

Ha szerelőhöz viszed és neki van tapasztalata a nyitásban, akkor kb 10 ezer munkadíj és kb. 10 ezer alkatrész. Összesen 12-20 ezer.

Ha tudja, hogy hogy kell a zárat nyitni. Ha nem tudja, akkor nem fogja vállalni és jobb is ha nem próbálkozik órákig.

2021. szept. 6. 16:44
 6/7 A kérdező kommentje:

Sikerült végül kinyitni belülről. Kàrpitot leszedtük egy haverommal, és kicseréltük a kilincset.

A fent említett probléma teljesen normális ennél a típusnál, ahogy utána olvastam.

A kilincs kétezer forint volt, a szerelés meg nyilván nem került pénzbe, mert ketten csináltuk a haverommal. Ezért a szerelőm elkért volna 20-30 ezer forintot.

Köszönöm a válaszokat!

2021. szept. 25. 02:43
 7/7 krwkco ***** válasza:
Ügyes vagy. Gratulálok. :-)
2021. szept. 25. 06:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!