Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megérné chippelni ezt az...

Megérné chippelni ezt az autót? Jobb lenne a teljesítménye?

Figyelt kérdés

Skoda Fabia, 1.6 TDI, 55 kW motorral.

Nagyon jó áron és jó állapotban meg tudtam szerezni, de elég gyengének mondanám.

Fogyasztása nem rossz, átlag az olyan 4,5 liter körül van.

Megérné chippeltetni ezt az autót szerintetek? Miben lenne változás?

2021. szept. 4. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Ilyen kis motornál kb semmit sem ér a chippelés. Pár lóerőt ha nyernél vele, szintén lomha lenne. Cserébe viszont lehet idő előtt gallyra vágná a motort.

El kell fogadni hogy egy Fabia nem sportkocsi, arra tervezték hogy el vigyen A-ból B-be, semmi több.

2021. szept. 4. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem.
2021. szept. 4. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem megéri chippeltetni.Ezt a típust több fajta teljesítménnyel gyártották,de a motor ugyan az.A te autódba a leggyengébb teljesítményt állították be.De a motor bőven tudja a 100le feletti teljesítményt is.A motorvezérlőn állítanak,úgy mond felszabadítják a tartalék lóerőket.

Viszont csak akkor érdemes ebbe belevágni,ha az autód tökéletes műszaki állapotban van,mind a kuplung,mind a motor,váltó hibátlan.

Én kb 2 éve chippeltettem az autómat 150le.-ről 192le.re.Eddig jól bírja a strapát.Viszont csak olyan helyre vidd,ahol teljesítményt is mérnek chippelés előtt és után.

2021. szept. 4. 14:00
 4/10 anonim ***** válasza:
39%

#3 a fabia pont nem az az auto aminel a 10 motoropciobol csak 2 a tenyleges motor, a tobbi keg elektronika, itt hardveresen is van kulonbseg, pl az 1.4 mpi 8 szelepes meg 1.4 mpi 16 szelepes. De ha megnezed a wikin eleg sok motort gyartottak hozza az 1.0 literestol a 2.0 literesig, vrs stb...

Kerdezo, jo lenne ba felnonel es rajonnel hogy ambvivalens dolog a magyar csorosag es a sportkocsi, amik penzbe kerulnek. Es nem a szar 316-os bmw szigoruan M emblemaval es festessel-rol beszelek, hanem egy rs audi pl, vagy ha magyar szinvonalt nezunk akkor egy opc Opel alaphangon. Es azok ugy is lettek gyartva, ugyhogy garantalt a megbizhatosag, az mar mas kerdes hogy ugy is szervizeled-e hogy megbizhato maradjon, pl a 30 ezres szar unixos fekek helyett a 150 ezres gyarit rakod fel, a literenkenti 10 ezer ftos valtoolajbol ontesz bele 3 litert vagy a 2000 ftos nem belevalo csak majdnembol 2 litert, egy ablaktorlo lapat 20 ezer stb... De ha mindenaron hulyegyereket akarsz jatszani akkor a nemetek orommel sozzak el 500 eurokert a 30 eves bmwket (persze szigoruan kis blokkos, alapfelszereltseggel)

2021. szept. 4. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:
2021. szept. 4. 20:46
 6/10 anonim ***** válasza:

Miért csak a hozzá nem értők kommentelnek,akiknek fingjuk nincs mi az a chipptuning?

Csináltattál már ilyent?Nem?Akkor minek osztod itt az észt?

A turbós autóknál van értelme a chippnek.

2021. szept. 4. 20:51
 7/10 anonim ***** válasza:
10%
Nem, azoknal sincs. Kezdjuk ott hogy mi az elso amit a csippesek csinalnak? Kiutik az osszes kornyezeti normat, ezert fustolnek ugy mint a gyarkemeny az ilyen csippelt szarok. Jo magyar szokas, nekem legyen jo, a tobbi meg dogoljon bele a tudorakba. Aztan mit hoz meg magaval? Allandoan elfog romlani rajta valami, vagy eltorik, es ugy a 10. ilyen utan lehet mar tokeletes lesz, csak rakoltottel egy vagyont, az autodban mindenfele hulladek meg bontott alkatresz lesz, mert 1000% hogy nem veszed ujra hozza a gyarit, hiszen csoro vagy, nincs penzed rendes sportkocskra, ezert kell a csippelosdi. Es ezt nem rosszindulatbol irom, ez a valosag, be kell latni. Gyerek fejjel anno nekem is azon jart az agyam hogy lehetne a legjobb kocsit legolcsobban osszehozni, de az evek alatt be kellett latnom, hogy egy modja van: tenni kell erte, osszedolgozni annyi penzt hogy vegyek egy normalis, gyari ilyet, pl egy Honda civic Type-r 50.000 euro, most olyan munkakat csinalok amik 2000-2500 euro korul fizetnek, vagyis egy ev munka utan kitudok hozni egyet a szalonbol ugy hogy leteszek 10.000 foglalot a maradekot meg havonta torlesztem, es bumm, lett egy qrva jo kocsim, 5 evig van ra garancia, es minden szabalyos rajta. Es 5 ev utan meg kihozok egy masik full ujat ugyan igy. De ez mondjuk en vagyok, lehet en gondolkodok hulyen, de mar meguntam hogy a penzt pumpaljam a hulyesegekbe.
2021. szept. 4. 21:29
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Turbódízelt érdemes lehet. De egy normális chip (értsd, normálisan van megírva, nem valami tákolmány), egy eleve gyenge autóhoz nem ad túl sok pluszt. Persze érzésre valamivel jobb lesz, de nem lesz versenyautó. Én nem erőltetném.

Ha olyan jó áron volt, akkor tudsz keresni az eladásán és venni egy eleve erősebb 2.0 TDI valamit. Ott már több értelme lenne. De lehet annak a teljesítménye meg elég is.

2021. szept. 5. 09:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Csak egy példa:

Van az opelnek egy motorja z16ler,1.6 turbó.

Ezt tették többféle autóba,többféle teljesítménnyel.150,170,180,192,210 le.változatban.A motor ugyan az,de a teljesítmény nem,mert a motorvezérlőbe a gyengébb teljesítményt állítják be az olcsóbb változatnál.Szóval a 150le -re állított autódat elviszed chippeltetni és láss csodát 192le lesz a motor.

A kérdező turbo diesel skodájával ugyan ez van.Többféle teljesítménnyel gyártották a motort,de az ővé a legkisebb teljesítményre van beállítva.

A szívó benzinesekre ez nem jellemző,ott nem is érdemes ezzel foglalkozni,mert maximum 5-8le.teljesítmény érhető el,amit szinte észre sem venni.

2021. szept. 6. 09:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Lehet es meg is eri.

A normális chippelős cegek !optimalizalnak!! Lenyegeben a motorban meg meglévő lehetőségeket aknázzák ki. Merik a kiindulasi allapotot es a beavatkozas utánit is, ezt a jobbak meg is mutatják/odaadják neked. A környezetvedelmi dolgok miatt nem aggódnék, de ha egyeztetsz a chippesekkel, kerhetsz ra kb garanciat mielőtt nekiallnának!

2021. szept. 6. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!