Guminyomással most mi probléma lehet?Lehet vele biztonságodan menni, mert holnap még be kellene mennem?
Nemrég voltam guminyomás ellenőrzésen, kb egy hónapja. Utazás előtt. Most két hete parkolt a kocsi. Nem mentem vele. Ma munkába és folyamatosan égett a guminyomás ellenőrző sárga felkiáltójel a műszerfalon. Hazafelé is egy darabig, majd felúton eltűnt. Ilyenkor mi a teendő? Ma elmentem oda, ahol megvizsgálnák, de pont zárva volt. Esetleg lehet gondom, ha holnap ismét elmegyek vele?
Én nem látom, hogy lapos a kerék. Kanyarban picit húz a kormány, de ennyi. Holnap tervezem, hogy előbb lépek le, hogy ott legyen a tag, aki megnézni. Köszönöm a válaszokat.
Esélyes, hogy a guminyomás-ellenőrző kütyű felmondta a szolgálatot.
Figyelj, nagyon egyszerű dolog. Menjél be tescoba, auchanba, stb. és vegyél egy guminyomás-mérőt. A vezető oldali ajtót ha kinyitod, látsz egy matricát, ami tartalmazza a szükséges nyomás értéket.
Egyébként erősen ajánlom, hogy automata pumpát is vegyél. Lassú defekt esetén ez lehet a különbség tréler és lábon hazavezetés között.
"Feltételezem, mivel 1,5 a kerék"
Ennek van a részmondatnak van bármi értelme?
Egyébként a 2,2-2,4 reális érték.
Menj el egy benzinkútra. Mérd körbe mind a 4 kereket. (A "levegőfújó", ha nem nyomgatod a gombjait, akkor csak mér.) Fújd fel mind a 4 kereket a legnagyobb mért értékre. Akkor nagy vlószínűséggel előbb-utóbb el fog aludni a nyomáshiba jelzés.
Vagy ha ez meghaladja a képességeidet, akkor menj el oda "ahol megvizsgálnák". Előtte járd körbe az autót. Ha a gumik kilapulásának a hossza kb. ugyanannyi és nem nagyobb, mint a szomszed autóké, akkor a guminak nem lesz semmi baja a használattól.
ne az ajtón kerssed, hanem a B oszlopon; nagyjából a kilincs magasságában
ha ott nincs, akkor még a benzinsapka alatt lehet
ha ott sincs, akkor előző tulaj leszedte, de a kézikönyvben megtalálod, illetve online is megtalálod a szükséges nyomást
2.2 körüli érték jellemző, de eltérő lehet első és hátsó keréknél
Nem a gumival van baj, felesleges fújkodni, mert nemrég volt belefújva.... Ma reggel megint felvillant a sárga felkiáltójel, majd 5 perc múlva eltűnt....
Felesleges a gumit fújkálni, inkább elviszem a szenzort megnézetni, mert valószínűleg azzal van a baj. Azt én nem tudom megnézni saját magamnak, úgyhogy oda viszem, ahhoz a gumishoz, akit tegnap nem értem el.
"A könyvet is végignéztük, ott sincs"
Minden kézikönyvben benne van, de vigyed inkább gumishoz. Túl bonyolult ez neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!