Mi lehet ez a furcsa zaj a motortér felől?
Figyelt kérdés
Van egy 2106 ladám. Két napja fedeztem fel, mikor beindítom a motort az utastérben azt hiszem valami ciripelő hangot hallok. A motortér felől jön. Ha lehajtom a fejem a kormánytól lejjebb, akkor nem hallom a hangot. De felemelkedve hallom. Leginkább alapjaraton észrevehető ez a furcsa hang. Eddig is hallatszott valamilyen hang a váltó felől. De kinyomott kuplunggal megszűnt. Most ha kinyomom a kuplungot ugyanúgy nem hallatszik a váltó felől a zaj. De a ciripelő hang igen. Szóval biztos a motorból jön. De ha felnyitom a motorháztetőt, nem hallok semmi különöset. Valakinek ötlet?2021. aug. 29. 22:42
1/4 anonim válasza:
Hát így ahogy hallgatom , én se tudom mi az.
2/4 anonim válasza:
Ha kinyomott kuplungnál elhallgat, akkor az nyelestengely csapágy, vagy bármi a váltóban.
A ciripelés valszeg egy külön probléma, valahol van egy meglazult csavarod (pl műszerfal).
3/4 anonim válasza:
A Ladánál van egy pici csapágy a főtengely végében, abba csúszik bele a nyelestengely. Az szokott így ciripelni, amikor már kezd meghalni.
4/4 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy most már ki nyomott kuplungnál is hallom, de olyan mintha különálló hang lenne, tehát nem a váltó felől jön
2021. aug. 30. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!