Furcsa hangot hallok a motortérből. Mi lehet az?
Audi A4 B7 2.0 TDI 2006
Miután beindítom a motrot, csak alapjáraton (lehet gázadásnál is hallatszik, csak elnyomja a motor hangja) valami egész furcsa hangot hallok. Nem befolyásol semmit, jól húz, nem fogyaszt vizet, olajat, minden működik rajta, csak jó lenne tudnom hogy mi lehet az.
Alapjáraton olyan folyamatos vas súrlódás hangja van, mint mikor lassít egy vonat. Nagyon halk, nehezen lehet észrevenni. Kicsit hasonlít még csapágy hangra, nem nyikorgós, kotyogós hanem surlódos fém hang.
Szerintem a szíjnak lehet köze hozzá.
Nem rég vettem a kocsit, csak most fedeztem fel ezt a "hibát".
Lesz valami baja ha tovább használom így?
Poltergeist, esetleg pont vízéren vagy indián temetőn parkolsz az autóval.
Na de komolyra fordítva a szót, amikor hallod a hangot te bent ülsz a kocsiban vagy felnyitott motorháztetőnél fülelsz?
Menetközben egyáltalán nem lehet hallani abszolut semmit, váltásnál sem. Nem rezeg semmi, az autó tökéletesen működik, semmi baja sincs.
Ha álló helyzetben is felviszem a fordulatot 1200-ra akkor megszűnik a hang. Csak alapjáraton van ilyen hangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!