Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent, hogy egy autó...

Mit jelent, hogy egy autó benzin/gáz üzemanyaggal megy?

Figyelt kérdés
Az értem, hogy mi a kettő külön, de egyben nem. Most akkor vagy egyikkel vagy másikkal tudom használni, vagy kell bele mindkettő és azt használja, ami épp megfelelő az út közben? Ajánlatos ilyet venni?

2021. aug. 29. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet mindkettővel használni.
2021. aug. 29. 16:19
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Benzin mindig kell bele, mert azzal indul, és utána amikor bemelegedett átvált gázra (ha van, ha nincs megy tovább benzinnel). Ha valamiért olyanod van, vissza lehet kapcsolni kézzel benzinre.

A gáz jóval olcsóbb, mint a benzin ezért a fogyasztáson spórólsz viszont a gázos autónak drágább a karbantartása és kisebb a csomagtartója a tartály miatt. Régen volt valami baromság, hogy mélygarázsba nem lehetett gázos autóval lemenni, de ha jól tudom azt már eltörölték.

2021. aug. 29. 16:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag bármikor átkapcsolható benne az üzemmód.

Kicsit macerásabb a műszaki vizsga, a gáztartálynak időnként lejár a próbája és a tartály miatt valamennyivel kevesebb hely van a csomagtartóban. Ez néha csak a pótkerék helyét foglalja el. Hidegben nem megy gázról, mert lefagy a reduktor, csak bemelegedett motornál működik megfelelően. Cserében olcsóbb az üzemanyag, főleg ha otthon átfejted palackból.

Persze ez némileg robbanásveszélyes..

2021. aug. 29. 16:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Így már értem, köszönöm!
2021. aug. 29. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha sokat jár az ember benzinessel, akkor szokták/érdemes csináltatni mert a gáz ára jóval kevesebb mint a benziné.

Most a literje ahol lakom 260-280 Ft között mozog a benziné 440+.

2021. aug. 29. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!