Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Help! Erőtlen, nem húz,...

Help! Erőtlen, nem húz, 30-nál többel nem bír menni. Mi mehetett tönkre? Lamdaszonda?

Figyelt kérdés
2004-es diesel mitsubishi carisma 1.6 Elvittem szervízbe, mindent megcsináltak rajta, még a műszaki vizsgát is, de mégse gyorsul. Két hete kezdte ezt, amikor az autópályán több kilométert kellett hátramenetben hajtanom pályazár miatt, a kijáratot elértem, és utána már nem volt hajtóerő a motorban. A Motorhiba jel narancsszínben kigyulladt a kijelzőn. Majd egy fél óra használat után eltűnt. Sikeresen hazaértem vele, a motorhiba jel azóta nem jött elő, csak egyszer egy rövid időre. Mikor tegnap a szervízbe vittem még kb. 60-ig fel tudott gyorsulni. Ma amikor kihoztam friss műszakival levizsgáztatva nem tud 30-nál többel menni. A szervízben azt ajánlották, hogy vigyem el diesel szervízbe, hátha ott tudnak segíteni, meg hogy szét kell szedni a motort és az sokba fog kerülni és ők nem vállalják és hogy talán lamdaszonda lehet... Elgurultam vele 2 sarokig, aztán úgy láttam jobbnak, ha otthagyom az autót, nem mertem vele forgalomba menni. Mitévő legyek? Én nem értek hozzá. Özvegy vagyok, a férjemtől örököltem az autót. Két éve használom, eddig minden rendben volt vele és nagyon szerettem. Adjam el bontónak? Mennyit érhet? Légyszi valakiii...

2021. aug. 27. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a hátramenetnek semmi köze hozzá, mert hátramenetben nem a motor forog visszafele hanem a váltó. Tehát kb ugyanazt csinálja a motor mint 1-esben. Persze kivéve, ha ahogy hátra fordultál tolatás közben nem-e hajtottad túl a motort a maximális fordulaton.
2021. aug. 27. 20:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés, úgy kamu ahogy van.

Több sebből is vérzik.

2021. aug. 27. 20:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerviz, akármi lehet, az üzemanyagszűrőtől a befecskendezőrendszerig bármi.
2021. aug. 27. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

"amikor az autópályán több kilométert kellett hátramenetben hajtanom pályazár miatt"

Aha, persze.

2021. aug. 27. 21:08
 5/9 anonim ***** válasza:
65%

“2004-es diesel mitsubishi carisma 1.6”

Már itt bukott a történet

2021. aug. 27. 21:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem az antenna lesz......csomagold be alufóliába, akkor jobb lesz.

Ha már trollkodunk....

2021. aug. 27. 21:25
 7/9 A kérdező kommentje:
megnéztem a forgalmiban 1870 cm3-es
2021. aug. 28. 08:03
 8/9 anonim ***** válasza:

"mitsubishi carisma 1.6"

"megnéztem a forgalmiban 1870 cm3-es"

Aha, értem....

2021. aug. 28. 08:32
 9/9 krwkco ***** válasza:

"megnéztem a forgalmiban 1870 cm3-es"

A wikipédia szerint ebben egy közös nyomócsöves Renault dízel van. A közös nyomócsöves direkt befcskendezésű dízeleknek szoktak lenni nagyon drágán javítható hibáik. De mielőtt úgy döntesz, hogy nem javíttatod meg, hanem bontóba küldöd, jó lenne tudni, hogy itt is egy ilyen hibáról van-e szó. Valóban egy dízelre specializált műhelyt kellene keresned, elérhető közelségben. Az, hogy Renault motorról van szó, kiszélesíti a lehetőségeket. Nyilván többen foglalkoznak vele, mint ha Mitsbishire korlátoznád a keresést.

Ami fontos: ha túl nagy összeget mondanak a hibamegállapításra, akkor ne sétálj be egy olyan zsákutcába, hogy megbontják a motort és egyre nagyobb pénzeket kérnek tőled.

Ha a cégről ilyen benyomásod támad, akkor már az elején hagyd ott őket és kérj másodvéleményt máshol. Ameddig az autód egy kicsit is járóképes, addig mondhatod, hogy átgondolod a dolgot, még pénzt kell gyüjtened, stb. és otthagyod őket.

2021. aug. 28. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!