Egy kezdő vezetői kérdésem van: a forgalmi gyakorlat során úgy tanították a párhuzamos parkolást, hogy amikor beálltál a padka mellé, akkor nem kell egyenesbe forgatni a kormányt, hanem maradjon oldalra tekerve, és akkor elinduláskor alapból arra van fordítva, amerre egyébként is menni kell. Azonban a valóságban azt látom, hogy lényegében senki nem parkol le párhuzamosan úgy az út szélére, hogy ne egyenesítené ki a kormányt. Árt a futóműnek vagy bárminek, ha eltekert kormánnyal parkolsz le vagy mi az oka annak, hogy szinte senki nem áll így meg?
Én például azért nem állok úgy meg, főleg szűk utcában, mert félek, hogy valami gyökér nekimegy, ha teljesen kitekerve otthagyom. A tükröt is be szoktam hajtani pont ezért.
2021. aug. 27. 13:02
2/11 anonim válasza:
Ha nem teljesen sík terepen parkolsz a járda mellett, kifejezetten ajánlott, hogy ki legyen tekerve, mert meg tudja akadályozni, hogy elguruljon a kocsi.
2021. aug. 27. 13:25
3/11 anonim válasza:
Ha álló helyzetben tekergeted a kormányt az árt, én úgy szoktam hagyni.
2021. aug. 27. 13:50
4/11 krwkco válasza:
"Árt a futóműnek vagy bárminek, ha eltekert kormánnyal parkolsz le"
Nem árt semminek. Én is egyenesre szoktam állítani a kormányt. Egyrészt jobban néz ki, másrészt nem látják, hogy még viszonylag új a gumi és csökken a keréklopás esélye (1%-kal :-) ). A régebbi autóknak az ártott, ha álló helyben forgatták a kormányt. De a szervorásegítésnél ez már nem terheli a csuklót és nem okoz gondot.
De amig le nem vizsgázol, úgy kell csinálnod, ahogy az oktató mondja, úgyhogy ezt kell megszokni.
2021. aug. 27. 13:53
5/11 anonim válasza:
Ritkán van akkora hely, hogy nem kell még betolatás után előbbre menni.
Olyankor meg muszáj egyenesbe tekerni amúgy is.
2021. aug. 27. 15:17
6/11 anonim válasza:
Komolyabb emelkedőn/lejtőn parkoláskor meg alapból óvatosan a padkának kell ereszteni kitekert kormánnyal, ha valami miatt megindulna a lejtőn, a oadka megfogja.
2021. aug. 27. 15:19
7/11 anonim válasza:
Az azért lehet mert ha jól hátra tolat az ember és aztán meg egy kicsit előre gurul , de már egyenesbe szedett kormánnyal.
2021. aug. 27. 16:17
8/11 anonim válasza:
Szűk utcában így nem kell centiznie a többi autósnak.
2021. aug. 27. 20:35
9/11 anonim válasza:
A futóműnek nem árt, viszont nem abba az irányba fog állni a kormány, amerre kiálláskor menni fogsz, hanem pont ellentétesen, a padka felé. Az értelme, hogy ha elgurulna az autó, akkor a padka megfogja
2021. aug. 28. 06:47
10/11 anonim válasza:
"A futóműnek nem árt, viszont nem abba az irányba fog állni a kormány, amerre kiálláskor menni fogsz, hanem pont ellentétesen, a padka felé."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!