Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használjátok a start&stop...

Használjátok a start&stop funkciot az autoban?

Figyelt kérdés
2021. aug. 27. 08:32
1 2
 11/14 Beviz Elek ***** válasza:
100%
A Toyota hybrid motorjai nagyon sokszor leállnak, mégis többszázezret eltaxiznak velük, a különbség hogy ezeket nem önindító indítja emiatt nem kell 15 évente önindítót cserélni.
2021. aug. 27. 14:11
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
15 évente egy önindítót felújíttatni szerintem nem olyan borzasztóan nagy érvágás. Ráadásul a start-stopos autókban pont ezért masszívabb-erősebb önindító van. Akkuból is az enyémben pl gyárilag egy 80Ah-s AGM akksi van, pedig nem valami nagy V8-as motorról van szó, csak egy szimpla 1.6-osról. Pont azért hogy nem merüljön le szíre-szóra egy-két indítástól. Ráadásul a rendszer az akku töltöttségét is figyeli. Ha nincs jól feltöltött állapotban, nem fogja leállítani a motort. Ugyanígy figyeli az olajhőmérsékletet, vízhőmérsékletet, külső hőmérsékletet, utastér fűtés/hűtés igényét és még 15 további dolgot. A mérnökök, aki tervezték az adott autót, nem voltak dilettáns hülyék, bármennyire is nagy szakértőnek gondolja valaki hozzájuk képest magát.
2021. aug. 27. 14:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Hozzászoktam, igazából egy csomó minden van, amiben egy modern autó más, mint egy 20 évvel ezelőtti, az ember annyit tud csinálni, hogy megszokja (biztos nem fogom minden indítás után kapcsolgatni).

Ugyanolyan ez, mint pl. hogy egy mai autóban nincs motorfék, visít, ha ugy állok be a garázsba, hogy nincs bekötve az öv, vagy hogy a rádió automatikusan folytatja a spotify-ról a zenét amit tegnapelőtt hallgattam amikor kiszálltam az autóból (ha van hozzá kedvem most ha nincs).

Ezek mind olyan dolgok, hogy először zavaró, aztán legyint egyet az ember és megszokja, én biztos nem fogom magam idegelni miattuk.

2021. aug. 27. 16:08
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy Golfot használok, amiben van start-stop. És reflexszerűen kapcsoltam ki mindig, de rá kellett jönnöm, hogy baromi jól működik a VW-nél a dolog. Gyakorlatilag többször nem állítja le a motort, mint igen. Ha pl a klímára van szükség, vagy éppen fűtésre, vagy hideg még a motor, bármi ilyesmi, nem állítja le. Ha meg stimmel minden, leállítja, de végülis miért is ne állítaná le, zene minden megy tovább, észre sem veszem. Szóval tök jó.
2021. aug. 27. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!