Érdemes elvégezni az autószerelőit?
100%-ban megéri, k*rva sok pénzt és időt spórolhatsz meg vele. Az sem egy rossz dolog, hogy van egy sos szakmád, ha esetleg nem jön be az elsődleges, nem találsz munkát, akkor jól tud jönni.
(Nameg, már csak hobbinak is jó. :) Hidd el, sokkal jobb bütykölgetni valamit, mint bent ülni egész nap. És amikor összejön valami, az egy eszméletlen jó érzés. :) )
A férjem is 25 év körül kezdte a szakmát tanulni, egyetem elvégzése után.
Azóta megvan már neki az eredetvizsgáló és a műszaki vizsgabiztos szakma is. Most saját céget visz.
Ha nem ebből akarsz megélni akkor felesleges.
Fordítsd arra az idődet, energiádat, pénzedet. Hogy keress annyit, amivel tudod finanszírozni ezt a drága hobbit, a többit pedig autodidakta módon meg tudod tanulni
#6: Kérdező, ha most nincs egy rendes munkád / szakmád (a minimálbérből erre tudok következtetni), akkor miért ne lehetne az autószerelés a szakmád, amivel foglalkozol is? Már persze ha érdekel, de leírásod alapján igen.
Egyre több pénz lesz az autószerelésben, hidd el nekem. Én is más szakmában dolgozom, hobbi szinten értek az autószereléshez (vannak idősebb vasaim amiket életben tartok / javítgatok), amúgy szoftverfejlesztő lettem, és mivel már nincs felnőttképzésben OKJ-s autószerelői tanfolyam, ezt én elengedtem.
Egy nagyon jó barátom viszont autószerelő lett, és az a helyzet, hogy én, mint már nem pályakezdő, szerintem elég jó web- és alkalmazásfejlesztő, a legtöbb hónapban nem keresek annyit, mint az autószerelő barátom. Ő alkalmazott egy egész jó szervizben + fusizik munka után / hétvégéken, én egy jó cégnél fejlesztek + csinálok freelancer projekteket szintén szabadidőmben, és sokszor ő jön ki valamivel jobban. Egyre kevesebb a jó, fiatal autószerelő, szükség viszont mindig lesz rá.
Azért azt érdemes tudni ezekről a felnőttképzésekről, hogy itt nem tanulsz meg autót szerelni, hanem megszerzed a papírt. Ez akkor jó, ha már eleve tudsz szerelni, csak szükséged van bizonyítványra.
Az esetek többségében szerezned kell magadnak keresned kell magadnak egy műhelyt, ahol gyakorlaton lehetsz. Ott meg a kutya nem tanít meg semmire, te fogsz kábé takarítani, de cserébe azt írják a papírodra, hogy milyen ügyes voltál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!