Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz,hogy rossz szokás ha...

Igaz,hogy rossz szokás ha valaki mindig csak 2000forintért kb. 4 litereket tankol csak,mert nincs pénze és állandóan kevés üzemanyaggal jár?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam legalább negyed tanknak illendő lennie benne mindig,mert ellenkező esetben hamarabb tönkremehet az üzemanyagpumpa.
2021. aug. 22. 10:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme annyit tankolni. Akinek nincs pénze fenntartani az autót, az adja el. Akinek meg van annyi, az mitől külömb, hogy hetente fizet 4ezret, vagy hogy havonta 16ezret?
2021. aug. 22. 10:58
 2/17 anonim ***** válasza:
76%
Butaság, hogy ha keveset tankol valaki akkor baja lesz a kocsinak. Az üzemanyagpumpa dolgozik, honnan a fenéből tudná hogy meddig van a tank? Ellenben értelme nincs ennyit tankolni, mert ha azt nézzük többször kell el járni a benzinkúthoz, és ha nem éppen útba esik akkor többször kell megtenni ezt a kitérőt.
2021. aug. 22. 11:04
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ennek a logikáját nem értem... Ettől nem fog kevesebbet fogyasztani az autó. Semmit nem spórolsz vele. Végeredményben pontosan ugyanannyit költesz üzemanyagra. Tehát nem igazán látom mi értelme ennek. Sőt, ha figyelembe vesszük az elmúlt időszak áremelkedését, akkor spórolsz pár forintot ha előre teletankolsz. És akkor nem kell olyan sűrűn sem kitérőt tenni a kútra. Ezzel megint pénzt, időt spórolsz. A gyakori 2000Ft-ért tankolást szimpla önszopatásnak tartom.
2021. aug. 22. 11:11
 4/17 anonim ***** válasza:
88%

Hülyeséget beszélsz. Az üzemanyag hűti a szivattyút. Ha sosem lepi el, megolvadhat a szivattyúház. Dieselnél meg pláne. A forró gázolaj ami a résolaj csövön távozik, a legtöbb autónàl a tankba kerül vissza.

2021. aug. 22. 11:22
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Én sem értem a logikát, miért nem tankolod hó elején tele, mennyivel jobb, hogy mondjuk három naponta tankolsz kétezerért.
2021. aug. 22. 11:28
 6/17 Barnabas333 ***** válasza:
75%
1.5. Leírta. Én havonta tankolok és szinte tele.
2021. aug. 22. 12:37
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

En is havonta tankolok. Megjon a fizu akkor telenyomom, ilyenkor 30-35 liter megy az 55 literes tankba.

Semmi értelme allandoan par ezer ft okert tankolni főleg ha 5-10 kmt kell menni a benzinkuthoz.

2021. aug. 22. 12:44
 8/17 Beviz Elek ***** válasza:
68%

Rossz szokás csórónak lenni, de sajnos ez nem úgy működik hogy akkor holnaptól befejezem a csóróságot és teli tankkal kezdek járni.

Aki 2ezreket tankol az azért tankol ennyit mert nincs pénze többre, hiába magyarázzátok hogy hó elején tele kell verni az autót, attól még nem fog sikerülni.

Mielőtt azt hinnétek, kevesebb üzemanyaggal kevesebbet fogyaszt az autó a kisebb súly miatt, foglalkozott ezzel a Totalcar is ha jól emlékszem valamelyik vírus alatti podcast alkalmával de nem emlékszem a pontos adásra. Viszont nem igazán emiatt költ kevesebbet üzemanyagra az ilyen autós hanem mert nincs pénze, nincs üzemanyag a kocsiban és többször néz más alternatíva után mintha tele tankkal állna az autó a ház előtt. Ti is meggondoljátok az éttermet/nyaralást ha nem úgy áll a számla mint szeretnétek.

2021. aug. 22. 14:58
 9/17 anonim ***** válasza:
63%

8-as: nem rosszból de akinek nincs 20 ezer Ft-ja tankolni az ne tartson autót. Ebből szokott az lenni, hogy a fék is gyenge, gumi is 12 éves és majd ebből lesz az, hogy esetleg egy zebránál nem tud megállni.

El kell fogadni, hogy egy autó az itthon valamilyen szinten luxus. Aki havi 140-ből él albérletben annak minden rosszindulat nélkül azt szoktam tanácsolni, hogy inkább járjon busszal ha megoldható.

2021. aug. 22. 16:05
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem a problémát.

Én mindig akkor tankolok, amikor kezd kifogyni.

Ha 38 liter, akkor 38, ha 46, akkor 46. És mindig 100-ast tankolok.

Aki ilyen "2000-ért tele, tesó" tankol, az menjen gyalog. A vérnyomásának és a koleszterinszintjének is jót tesz.

2021. aug. 22. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!