Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fúrhatok másik lyukakat a...

Fúrhatok másik lyukakat a rendszám felszereléséhez?

Figyelt kérdés
Nem találtam sehol szabályozást arra vonatkozóan, hogy nem szabad új lyukakat fúrni. 4 db lyukat akarok fúrni (2 fent, 2 alul, természetesen szépen középre igazítva), a régieket pedig eltűnteti, mert más típusú rendszámot akarok az autóra. Szerintem ezzel semmi hátrányosat nem követnék el, a lényeg, hogy legyen rendszám az autón, és az megfelelően legyen megvilágítva. Ennek eleget tennék.

2021. aug. 21. 21:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Használj rendszámtábla tartót. Azon fúrj új lyukat, ne a kasztnin, ha erre irányult a kérdésed.

Ha arra, hogy a rendszámba fúrsz esetleg, azt hivatalosan nem teheted meg. A rendszám jogilag nem a te tulajdonod, és óvnod kell az állapotát, nem rongálhatod.

Ha nem akarsz feltenni rendszámtábla tartót, mert csúnyának találod, akkor vegyél 3M márkájú 2 oldalú ragasztó szalagot. Rengeteg ismerősöm használja, sosem fog leesni ezzel sem.

(Ha B típusú “kocka” kisrendszámot teszel fel esetleg, és nem fedi a régi csavarok helyét, akkor glettelned kell és újra fényezni, bár inkább szakemberre bíznám, ha nincs benne rutinod. Ha csúnya megoldás is érdekel, akkor tömb be valami majdnem színazonos, gyurmázható anyaggal)

2021. aug. 21. 21:18
 2/23 A kérdező kommentje:

Nem lehet csak úgy betömni, mert az NKH azonnal kiszúrná, ugyanis nekik kell engedélyezni a B típusú rendszámot. Azaz szemlére kell vinni az autót, tehát igényes munkát kell végezni. Csakis az jöhet szóba, hogy leglettelni, majd lefényezni, kialakítani az új lyukakat.

2021. aug. 21. 21:35
 3/23 A kérdező kommentje:
*A többi már csak körítés, lehet mondani, hogy használtan ilyen ajtót találtam, eleve így voltak rajta a lyukak.
2021. aug. 21. 21:36
 4/23 A kérdező kommentje:
A baj viszont ott kezdődik, hogy melyik lakatos csinálná ezt meg anélkül, hogy húzná a száját. Nem mindennapi kérés.
2021. aug. 21. 21:40
 5/23 A kérdező kommentje:
De ha van jó ötletetek, hogy lyukat mivel lehet betömni, akkor talán meg tudom én is csinálni. Tán az üvegszálas gitt megfelelő erre a célra.
2021. aug. 21. 22:08
 6/23 anonim ***** válasza:
Hegesztővel szokták betömni... De az nkh-s faszt nem fogja érdekelni hol van a lyuk, ha elfér a nagy, akkor nem fog engedélyezni semmit, ha nem fér el, lehet akkor sem.
2021. aug. 22. 00:39
 7/23 A kérdező kommentje:

Mondjuk ennyire azért nem szigorúak.

2021. aug. 22. 01:09
 8/23 anonim ***** válasza:

Ha az ajtóba a rendszám helye úgy van kialakítva hogy csak a 2 soros fér el mert olyan a mélysége akkor csinálhatsz akármit nem fogják elfogadni mert az nem belevaló és maga a megvilágítása sem lesz megfelelő. Persze lehet a lyukakat tömködni meg újat fúrni bele. De ha veszel egy keretet az lehet a régi helyére is belepasszol így maximum a felesleges lyukakat kell betömni. A lyukak betöméséhez legegyszerűbb módszer az üvegszálas gitt. Magát az üvegszálat jól beletömködöd a lyukba és azzal a gyantás cuccal bekened amennyire csak tudod. Aztán síkba csiszolod és szóró gittel lehet finomítani rajta meg némi csiszolással, ha ez is megvan akkor kevertetsz be színt az ajtó nagy részét maszkolod és a rendszám helyénél 2000-es papírral lecsiszolod hogy jó matt legyen a felület aztán megküldöd alapozóval ha az jó lett és minden síkban van és nyoma sincs a régi betömött lyukaknak akkor színnel is befújod, lakkozod és ennyi. Persze ha leveszed a maszkolást fogod látni a kontrasztot de fogsz egy polírozó gépet meg pasztát és az ajtót telibe átpolírozod aztán már a kutyának sem fog feltűnni.

NKH meg úgy is csak akkor fogja engedélyezni ha a másik fajta rendszám rendesen passzol a régi helyére és a megvilágítása is megfelel.

2021. aug. 22. 09:53
 9/23 A kérdező kommentje:

A megvilágítással nem lesz probléma, mert az én autómat gyártották USA piacra is, ugyanígy néz ki a csomagtér ajtaja azzal a különbséggel, hogy azon 4 db lyuk található. De a többi ugyanaz, megvilágítás, minden. Sajnos nem találok használtan, meg ha magamnak csinálnám, olcsóbban is jönnék ki, mert a termék még vámköteles is lenne, ha nem EU-ból rendelem. De mint írtam, nem találok. Majd megoldom valahogyan. Az a baj, hogy sok munka van még ezzel a pár lyukkal is, én pedig nem értek a gitteléshez, festéshez.

2021. aug. 22. 10:14
 10/23 anonim ***** válasza:

#7 nem a frászt nem.

Hátszél nélkül arra sem adják meg már kb amin fizikailag nem fér el a nagy.

Ha elfér a félméteres szar, akkor tedd fel szerintük a félméteres szart.

2021. aug. 22. 10:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!