Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális hogy ennyire béna...

Normális hogy ennyire béna vagyok vezetésbe?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, a kresz sikerült elsőre, most tartok a 10.órámnál de még mindig a tanpályán gyakoroljuk az összes parkolást és 2 megfordulást. Mindig belezavarodok melyiknél pontosan milyen pontot kell nézni és közben gyorsan csinálni stb.. Nem kiabál az oktató de látszik hogy ideges már. A váltást is most gyakoroljuk de van hogy véletlen 3.ba vagy üresbe rakom, vagy elfelejtek szétnézni vagy a sorrendet. És megijedek már az 1. sebesség gyorsaságától is. Később ha még gyakorlom jobban fog menni vagy tényleg nem való nekem a vezetés ha már így bénázok? Nincs viszonyítási alapom nagyon azért kerdezlek titeket 🙂
2021. aug. 19. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinél más. Az már valószínűsíthető, hogy a 30 óra kevés lesz neked, de nincs ezzel baj, van akinek több óra kell.

Majd belejössz.

2021. aug. 19. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem normális, de ne add még fel. Adj magadnak időt és menj el apáddal, bátyáddal eldugott helyre gyakorolni, hogy legalább az autó mozgását szokjad és ne ijedj meg tőle, ha megindul.
2021. aug. 19. 22:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Valakinek többet kell gyakorolni, valaki hamar ráérez. Te az előbbi vagy.

Nem kell feladni.

2021. aug. 19. 22:51
 4/9 krwkco ***** válasza:
100%

"Mindig belezavarodok melyiknél pontosan milyen pontot kell nézni és közben gyorsan csinálni stb.. "

Kérd meg az oktatót, hogy mondja el lassan és jegyzeteld le. Vagy ha erre sajnálja/sajnálod az időt, akkor keress egy videót a youtube-on és onnan írd ki. Utána tanuld meg kívülről. Ha van a családban autó, ülj be (ne tedd a kulcsot a kormánykapcsolóba) és ott is gyakorold be. Akkor a forgalomban ez már nem köti le a figyelmed.

2

2021. aug. 19. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"És megijedek már az 1. sebesség gyorsaságától is."

Ez alatt azt érted, hogyha elindulsz az autóval, már félsz?

Egy átlag autó 1-esben olyan 20 km/h-val megy. Ha te itt már megijedsz, akkor hogyan fogsz lakott területen 50-nel, azon kívül 90-nel menni?

2021. aug. 19. 23:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát ez bizony nem normális.

Én amikor tanultam semmi ilyen nem volt velem, csak a teherautót éreztem nehezebben.

Ott az volt a szokatlan hogy egyikszer személykocsi aztán teherautó vezetés. Ez így egy kicsit bekavart, de azt mondta az oktató hogy aki ezt nem tudja és nem érzi az jobb ha abba hagyja.

Most én azt se értem hogy mi az " belezavarodok melyiknél pontosan milyen pontot kell nézni és közben gyorsan csinálni stb "

Milyen egypontot kell nézni???

Az egész teret , mindent kell nézni és látni egyben.

Például a tolatásnál is a tükörben eltünik valami és akkor kell a korméányt teljesen alászedni.

Hát így én se tudnék tolatni.

Velünk úgy tanították hogy az autó mozgását figyeljük a többi tárgyhoz viszonyítva és már rögtön korrigáljuk ha kell.

Persze mivel teher is volt csak tükörből tanultuk a tolatást.

2021. aug. 20. 07:15
 7/9 krwkco ***** válasza:

"Milyen egypontot kell nézni???"

A kérdező arra utal, hogy pl. a párhuzamos parkolásnak megvan a maga "koreográfiája". Hogy mikor melyik tükörbe vagy ablak felé kell nézni és ott mit kell látni, hogy elkezdje a következő mozgásfázist.

2021. aug. 20. 07:54
 8/9 krwkco ***** válasza:

Kérdező.

Szerintem ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy nem tudsz megtanulni vezetni. A 10-dik óra sokaknak nehéz. Főleg, ha az oktató nem túl jól tanít. Lehet, hogy több órára lesz szükséged, de szinte mindenki eljut a jogosítványig, ha elég kitartó. És ha van autója és mindennep használja, akkor azt is eléri, hogy a közlekedés ne okozzon gondot. Különösen egy fiatal esetében.

2021. aug. 20. 08:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen bármit meg tudsz még tanulni, ne add fel.

Én nem vagyok híve ennek a bemagolt "koreográfia" alapján parkolásnak, lehet, hogy a vizsgán át tudsz vergődni így, de a való életben sokszor borul a papírforma (pl. hosszabb autót vezetsz, ferdén áll valemelyik autó, belóg egy fa a parkolóhelyre stb.) és akkor cseszheted, mert nem fog működni a bemagolt recept.

Az lenne a lényeg, hogy érezd, hogy az adott kormányállásnál hogy mozog az autó. Ha ez megvan, akkor már nem kell ilyen marhaságokat megjegyezni, csak érzésből beparkolsz bárhová.

2021. aug. 20. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!