Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet vezetni járművet ha a...

Lehet vezetni járművet ha a jogosítvány kiállítása folyamatban van?

Figyelt kérdés

Félre ne értsen senki. Most csinálom az elsősegély tanfolyamomat, azon kívül már megvan a forgalmi. Nem igazán tudom azonban a jogosítvány kiváltásának a folyamatát. Gondolom bemegyek kormányablakhoz ahol csináltatok egyet, azonban felmerült bennem egy kérdés. Attól vezethetek járművet, hogy megkapom a jogsit, vagy míg az kiállítás alatt áll kapok valami bizonylatot?

Válaszokat előre is köszi.

2021. aug. 19. 21:38
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni hogy azért kérdezem, mivel úgy tudom hogy sokszor ez a folyamat akár 2 hetet is igénybe vehet. Nem igazán szeretem az eféle várakozásokat :'D
2021. aug. 19. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem most volt csere. Kaptam egy papírt és szóltak, hogy azzal vezethetek, amíg nem érkezik meg az új jogsi.
2021. aug. 19. 21:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly óta a kérelem-adatlappal vezethetsz a jogsi kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig.
2021. aug. 19. 21:44
 4/11 anonim ***** válasza:
14%
Bírd mán ki azt a pár napot.
2021. aug. 19. 23:30
 5/11 anonim ***** válasza:
11%

Nem!

Csak érvényes vezetői engedéllyel vezethetsz gépjárművet közúton.

2021. aug. 19. 23:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 2020 május óta lehet igénylőlappal is vezetni. Szerintem mindenképpen jó döntés volt ezt a változtatást meghozni, friss jogsival sok az a 2-3 hét amíg nem vezethet valaki, ugyanis épp ilyenkor kell a legtöbb gyakorlás! Szóval hajrá😁
2021. aug. 21. 11:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nincs meg a kártya, hogy elvégezted az elsősegély tanfolyamot, addig NEM!

Tényleg úgy van, hogy a jogosítvány igénylő lappal lehet vezetni, viszont jogosítvány kiállítását csak ezek birtokában lehet kezdeményezni:

- személyi igazolvány,

- lakcímkártya,

- Vöröskereszt igazolás az elsősegély tanfolyam sikeres elvégzéséről.

Szóval addig be se menj az okmányirodába, amíg nincs meg az EÜ kártyád.

2021. aug. 21. 12:44
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Egyértelmű hogy előbb az elsősegély tanfolyamot csinálom meg.

Csak mondom amíg a jogosítványt kiállítják addig lehet-e.

De akkor királyos. Köszi szépen mindenkinek :D

2021. aug. 21. 16:50
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Lelkiismeretesebb ügyintéző azért közli, hogy ezt a papírt el szokták fogadni, de a felelősség a tiéd. Szóval vagy lekapcsol a szerv, vagy nem. És pláne ciki, ha bármi ügyintézésbe keveredsz, mondjuk meghúz téged egy másik. Akkor bizony jogsi nélkül vezettél.
2021. aug. 23. 19:58
 10/11 anonim ***** válasza:

"És pláne ciki, ha bármi ügyintézésbe keveredsz, mondjuk meghúz téged egy másik. Akkor bizony jogsi nélkül vezettél."

Ez csak alaptalan ijesztgetés.

A jelenleg hatályos jogszabály szerint vezethetsz a papírral, tehát (belföldön) teljes értékű jogsinak felel meg.

2021. aug. 23. 20:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!