Mi a különbség a "turbo" és a "nitro" között?
Nem vagyok autószerelő, de a turbo-nál a kipufogógáz meghajt egy turbogépet, ami elkezd forgni és ugyanez az üzemanyag befecskendezési nyomást megnöveli.
nagyobb nyomással több üzemanyag kerül a hengerekbe --> nagy gyorulás(lóerő)---> több kipufogógáz-->mégjobban forog a turbo és vissza a sor elejére.
a Nitro-nál más a helyzet, ott szimplán egy nagy fobbanóképsségű folyadékot juttatnak az üzemanyaghoz és ezáltal nagyobbat robban a hengerekben, így nagyobb lesz a teljesítmény is.
Ezért nem mindegy, hogy milyen oktánszámú üzemanyagot tankolunk, mert a nagyobbal erősebb az autó.
Remélem jól sejtem a dolgokat.
B.P.
És éppen a nagyobb sűrűség miatt nagyobb a robbanás, tehát a gyorsulás, így lóerő is.
Köztudott, hogy jobb benzinnel jobban megy a kocsi.
A nitromethan azért növeli a teljesítményt mer egy egység nitro 3*annyi levegőt éget el ment ugyan akkora mennyiségű benzin ezért jobb a hatás foka +még hűtést is ad a motornak a nitrónak egy nagy hátránya van ez pedig az ára hogy nagyon drága én modellezek van modell autom amiben egy 3ccm-es motor van ezt is metil alkohol nitromethan és olaj keverékével hajtom és akár milyen hitetlen 3ccm-s motor 1.5Lóerös teljesítményt ad le 20000res percenkénti fordulaton :)
a turbó pedig egy kompresszor ami nagy nyomással juttatja a motorba a levegőt ezáltal több üzemanyag ég el ergo nő a teljesítmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!