Az autóvezetést el lehet felejteni?
Nem arra gondolok, mikor egy rutintalan kezdő vezető nem vesz magának rögtön autót.
21 éve vezetek aktívan. Ez alatt levezettem kb fél millió km-t. Egy időben sok évig ingáztam 200km-re munkába. Előző munkahelyemen, bár nem vagyok hivatásos sofőr, gyakran 600 km-t is levezettem. Naponta közlekedek Budapest belvárosában autóval napi rutin szinten.
Viszont most megváltoztak az életkörülményeim. Csak a városon belül mozgok. Ott meg teljesen jól elvagyok biciklivel, esetleg tömegközlekedéssel. Nyaralni nem járok, nincsenek vidéki rokonaim, akiket látogatni kellene. Így fontolgatom, hogy eladom az autómat. Mert elég luxusnak és feleslegesnek tartom, hogy hetekig, hónapokig kihasználatlanul csak álljon a garázsban.
Ha mondjuk évek múlva mégis szükségem lesz autóra, akkor teljesen el fogom felejteni a vezetést, megint olyan lesz, mintha kezdő vezető, friss jogsis lennék? Vagy hogy szokott ez lenni? Volt már valaki ilyen helyzetben? Mi volt a személyes tapasztalata?
Hát, évekig csak 1 típusú autót vezettem. Most vettem nemrég egy másikat. Na, ezzel az első pár km-en pont úgy szerencsétlenkedtem mintha még sose vezettem volna előtte.
Gyanítom ha teljesen nem is felejted el az autóvezetést/autó kezelést, mindenesetre elég szokatlan lesz és kell idő mire "visszarázodik" az ember.
Nem tudom melyik városról lenne szó, de ha elérhető a Mol limo vagy GreenGo esetleg más ilyen jellegű szolgáltatás akkor néha napján igénybeveszed, vezetsz 1-2 órát és ennyi.
A rutin kopik meg.Mint például sebességváltásnál a kuplung-gáz összehangolás vagy az új táblák hozhatják zavarba azt, aki régebb óta nem vezetett.
Nem személyes tapasztalat, de egy ismerősöm járt így, pedig ő még külön fizetett vezetési gyakorlást is igénybe vett, mielőtt újra vezetni kezdett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!