Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legmegbízhatóbb...

Melyik a legmegbízhatóbb dízel ezek közül és miért? Fogyasztásra verhetetlen az 1.5 dci 4-4,5 literével?

Figyelt kérdés

2012-

1.5 dci (már bosch befecskendezővel 110le)

1.6 crtdi

2.0 crtdi

1.6 kia dízel

1.6 ford dízel

2021. aug. 15. 00:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Na sikerült kérdező az összes sztereotípiát összeszedned. Mivan, ha műanyag, mondd már el, mi a gond vele?

Az 1.6 CRTDI amúgy ugyanaz a blokk, mint a 2.0, kisebb furattal, és legalább fél literrel kisebb fogyasztással.

2021. aug. 20. 15:53
 12/16 anonim válasza:
Az excégben van egy rakat 1,5 dci, én is jártam az egyikkel egy évet. Egy pisszenés nélkül tették a dolgukat. 100 lóerő feletti volt mindegyik, bővebbet nem tudok. Nekem egy IV-es Clio volt 75 lóerővel, 5 liternél többet nem tudtam letolni a torkán, számítva, nem fedkomp szerint.
2021. aug. 20. 20:21
 13/16 anonim ***** válasza:
A 3.0 v6 egész jó. :)
2021. aug. 20. 20:24
 14/16 A kérdező kommentje:

[link]

5 éves autó és tocsog alatta az olaj, mert minden plastic.

A műanyag ennyit bír, ha garázsban áll max 10 év. Persze van előnye könnyebb lesz az autó és olcsóbb. Vákumcsövek/vízcsövek is elég érdekesek. Főleg hogy van aminek 3 elágazása is van, természetesen műanyag elosztórésszel. Nem fikázódni akarok, mert vw van nekem is és teljesen megvagyok vele elégedve. (1.6 bse motorkód). De ezektől a mai megoldásoktól kiakadok. Miért kell így túlbonyolítani?!

2021. aug. 21. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de hülyeségeket beszélsz. Hibák pedig minden autónál előfordulhatnak, főleg amiket milliós tételekben gyártanak, biztos lesz egy olyan valahol, amiből 5 évesen dől az olaj, nagy számok törvénye. Amúgy mi van túlbonyolítva egy CRTDI-n? Az égvilágon semmi. Persze, modern érzékeny technika, de másképp nem lehet 4 literes fogyasztással kombinálni 105-110 lóerőt, mint az 1.6 crtdi-nél. Ha nagy masszív fémből lenne minden benne, akkor olyan lenne mint pl a 200D W123as Mercedes, hogy nagyon tartós, de 50 lóerő mellé bezabál 8 liter gázolajat, és cserébe az istennek nem megy.
2021. aug. 21. 10:37
 16/16 A kérdező kommentje:
15. Részben igazad van. Viszont a legújabb 1.5 dci is 110 paci és mégsincs szanaszét komplikálva és 4 literrel beéri. Ráadásul 4-5 éves korában nem kell olajszivattyú szíjat se cserélni, mert láncos. 2.0 ha szétmegy valamelyik érzékelő, ami a vezérlés alatt van, szedheted le a szíjat.
2021. aug. 21. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!